Binyrene og ryggsmerter

March 15

Addisons sykdom, også kalt binyreinsuffisiens, oppstår når binyrene ikke produserer nok kortisol. Kortisol har hundrevis funksjoner i kroppen, men dens viktigste jobb er å hjelpe kroppen håndtere stress og å reagere på smerte og komfort. Mange symptomer kan skyldes binyreinsuffisiens; ryggsmerter er en av dem.

symptomer

Symptomene oppstår vanligvis sakte. Tretthet, vekttap, ryggsmerter og kvalme er vanlige. Siden symptomene er gradvis, er det ofte ikke før en stressende hendelse eller en sykdom oppstår at en pasient tar varsel.

binyrebarksvikt

Under en adrenal krise, kan en pasient opplever sterke smerter i korsryggen, brekninger, dehydrering, lavt blodtrykk og / eller tap av bevissthet. Tjue fem prosent av binyreinsuffisiens pasienter ikke søke medisinsk hjelp før de har en adrenal krise.

Ryggsmerte

Den ryggsmerter kan være akutt, skarp, alvorlig og uutholdelig. Det kan stråle ned i bena og / eller buk.

Hjelp

Binyreinsuffisiens må tas opp og behandles så snart som mulig. Hvis venstre ubehandlet, kan det bli fatalt.

tester

En lege kan få mistanke binyreinsuffisiens basert på pasientens plager som ryggsmerter, vekttap og generell tretthet. Også en mørk brun av huden er et utmerket ledetråd for å diagnostisere sykdommen.

Behandling

Hormone erstatning, substitusjon og terapi er alle brukt til å behandle sykdommen og hjelpe med smerte og ubehag. Pasienter oppfordres til å bære en medisinsk ID armbånd eller bære et kort som sier de lider med binyreinsuffisiens.