Typer av Apple

August 29

Unge og gamle, har nesten alle hadde litt variasjon av eple. Crisp, terte, tangy og søt, epler er en næringsrik tillegg til ethvert måltid, uansett hvilke varianter du liker.

typer

Det er 7500 varianter av epler hele verden. Mens alle 50 stater vokser epler, er det bare ca 100 forskjellige varianter dyrkes kommersielt i USA. Noen av de vanligste variantene er Red Delicious, Golden Delicious, Granny Smith, McIntosh, Jonathon, Red Roma, Winesap, Gala og Fuji.

Bruker

Forskjellige varianter er egnet for forskjellige formål. Noen, som den Jonathon, Red Roma, og Granny Smith, er stor for baking, mens Red Delicious, Gala og McIntosh er bra for snacking. Den Winesap gjør det bra baking, men er mest brukt for cider.

Geografi

Epler vokser over hele verden. Tretti-seks stater i USA høste epler kommersielt, men frukten vokser i alle 50 delstater.

Historie

History of the apple dateres tilbake til 8000 BC i østlige Kazakstan. Epler vises i religiøse historie, litteratur og selv vitenskapen, når Sir Isaac Newton hadde en lande på hodet.

Fun Fact

En hedgeapple er frukten av Osage Orange Tree, men frukten er så forskjellig fra en tradisjonell eple som ... epler og appelsiner!