Lantus Insulin FAQ

January 28

Lantus Insulin FAQ


Lantus insulin behandler både type 1 og type 2 diabetes. Insulin er levert av penn injeksjon. Pennen injektor er gjenbrukbare. Nålene og insulinampuller må kastes etter bruk. Lantus insulin er indisert for folk som trenger en langtidsvirkende insulin for å kontrollere høyt blodsukkernivå.

Hvordan bruker du Lantus insulin?

Den Lantus penn injiserer insulin under huden din. Injiserer på et annet sted hver gang. Sett på en ny kanyle før bruk. Før du bruker pennen, kontrollere insulin å sikre at det er klart. Ikke injiser insulinet hvis den er uklar eller farget. Tast ditt riktig dosering på pennen og velg injeksjonsstedet. Velg et sted på overarmen, låret eller buken. Rens området med alkohol. Lett klype huden med den ene hånden og bruk den andre hånden til å sette nålen inn i hudfolden. Trykk injeksjonsknappen for å levere insulin og hold knappen inne i 10 sekunder. Trekk nålen; fjerne det fra pennen og kast den i en riktig merket punkteringssikre beholderen. The Mayo Clinic hjemmeside anbefaler deg å ta Lantus insulin daglig ved sengetid.

Hvordan velger dere riktig dose?

Roter dosering hjulet på slutten av Lantus penn. Man kan velge en dose på 1 til 80 enheter insulin. Hvis du ikke kan få hjulet til å gå så høyt som din dose krever, må du kontrollere at du har nok insulin igjen i pennen. Drei hjulet til din foreskrevne dose og kontrollere at du ser riktig antall enheter i det lille vinduet på slutten av Lantus penn.

Hvor lenge varer en Lantus Pen Sist?

Ifølge drugs.com, er det Lantus insulinpennen som skal brukes for opp til 28 dager. Hver penn inneholder 300 enheter insulin. Hvis pennen har fortsatt insulin i det etter 28 dager, kaste den bort.

Hvordan du lagrer jeg en Lantus Pen?

Oppbevar uåpnede penner i kjøleskapet. Ikke tillate dem å fryse. Ifølge Lantus offisielle nettsiden, når du har åpnet en penn, det trenger ikke å være nedkjølt. Ikke la pennen blir for varm. Oppbevar den i et rom under 86 grader F. Ikke la pennen i en lukket bil eller la sollys faller på den.

Kan en nål brukes mer enn en gang?

Nei, bruk en ny nål hver gang du bruker Lantus penn. Gjenbruk samme nål kan forårsake infeksjon, forurensning og funksjonelle problemer med pennen. Del ikke Lantus penn med andre da dette medfører risiko for spredning av HIV eller hepatitt.

Har Lantus Insulin Pen har noen bivirkninger?

Du har kanskje en reaksjon på injeksjonsstedet. Dette inkluderer kløe, utslett, allergisk reaksjon og endringer i fettvevet. Alle former for insulin bære risikoen for å forårsake blodsukkernivået synker for lavt. Vær på vakt for symptomer på hypoglykemi som tåkesyn, kvalme, svetting, skjelving, svakhet og rask hjerterytme. Drugs.com anbefaler deg å bære glukosetabletter eller harde drops med deg til enhver tid i tilfelle blodsukkeret synker.