Hvordan diagnostisere leverproblemer

May 22

Leversykdommer er et alvorlig problem som kan føre til leversvikt. Dersom det oppdages tidlig, kan det behandles. Det finnes ulike tester som kan vise du har leversykdom eller relaterte problemer.

Bruksanvisning

Hvordan diagnostisere leversykdom eller problemer

1 Lær din medisinske historie. Det er viktig å kjenne både din medisinske historie, så vel som familiens. Sykdom kan kjøres fra en generasjon til den neste eller hoppe over generasjoner. Det er viktig å vite om du er i faresonen for leversykdom.

2. Gå for en fysisk eksamen. Det er visse smerter, ømhet og hudsykdommer som signaliserer leverproblemer. En lege vil kunne diagnostisere symptomene.

3 Ta en urinalysis. Leger kan gi en urinalysis å diagnostisere leversykdom eller problemer. Urin vil vise alle typer giftstoffer i kroppen.

4 Gå for en blodprøve. Hvis blodet viser en høy mengde enzymer, kan du har leversykdom eller problemer. Enzymer som lekker inn i blod ofte er der fordi de lekker ut av leveren når det er skadet.

5 Be om en lever panel. Hvis blod- og urinprøver ikke gir noe svar, men du fremdeles føler deg syk, be legen om å ta en lever panel. Dette vil vise grunnlinjemålinger av leveren og skjermen for vanlige leverproblemer og sykdommer.