Hvordan hjernen motta bilder?

May 22

Hvordan Eye Works

De menneskelige øyet fungerer som et kamera. Når du ser på et objekt, ambient lys som sollys reflekteres fra objektet og inn i øyet, hvor innsamling av lys settes til et elektrisk signal hjernen kan tolke som en stimulans, i henhold til Pasadena Eye Associates. Hornhinnen fokuserer lyset gjennom pupillen i øyet. Iris, den fargede muskelvev rundt eleven, utvider eller trekker sammen for å justere for mengden av lys. Lyset treffer deretter på netthinnen, som fungerer som en film på et kamera, og når de fotoreseptorcellene før som beveger seg langs den optiske nerven.

fotoreseptorcellene

Du har to typer fotoreseptorene på netthinnen: stenger og kjegler. Kjegler svare på farge og intense lyset, mens stenger svare på lite lys. I mørket, stengene plukke opp dim figurer, og du ser ting i nyanser av grått. Kjegler kommer i tre typer: kort, mellomlang og lang. Korte kjegler svare på blått lys, medium til grønt, og lenge til rødt. Ulike kombinasjoner av disse tre fargene produsere andre som oransje, gult eller fiolett.

Synsnerven og bakhodelapp

Når et bilde treffer dine fotoreseptorcellene på netthinnen, overfører netthinnen det på synsnerven i form av elektriske impulser. Synsnerven går fra netthinnen din til bakhodelapp i hjernen. Den bakhodelapp, som ligger nær baksiden av hodet, inneholder to visuelle cortices, i henhold til traumatisk hjerneskade Resource Guide (se lenke nedenfor). Den bakhodelapp forbinder med frontallappen, der du behandler signalet inn informasjon.