Betydningen av hver Awareness Ribbon

May 11

Det finnes dusinvis av forskjellige design for bevissthet bånd, og mange farger representerer dusinvis av ulike årsaker. Bevissthet bånd, alt fortalt, har hundrevis av betydninger, og bånd brukes til å representere nye årsaker ofte. Mens brukeren vil noen ganger bare trenger å forklare noe som betyr at deres bånd det står for, er det noen bånd som vanligvis, eller oftere, står for en sak.

Pink and Red

Selv rosa bånd er kjent for sin felles og konsekvent bruk som et symbol for brystkreft bevissthet, har barndommen kreft og ganespalter også vært representert av fargen. Røde bånd hjulpet gnist den utbredte bruken av bevissthet bånd når de ble brukt som et symbol på AIDS i begynnelsen av 1990-tallet, men har også representert rusmisbruk bevissthet som et symbol for Mothers Against Drunk Driving og DARE anti-narkotika-program.

lilla

Lilla, fiolett og periwinkle bånd har representert en rekke årsaker, blant annet sykdommer som lupus, cystisk fibrose, og Alzheimers sykdom, sosiale årsaker som religiøs toleranse og vold i hjemmet bevissthet, og hendelser som Arbeiderens Memorial Day. Dusinvis av andre årsaker har vært representert med lilla bevissthet bånd også, som antagelig mer vil fortsette å være.

Blues

Som lilla, har blå representert mange årsaker, inkludert barnemishandling bevissthet, Canada kampanje mot røyking og passiv røyking, Electronic Frontier Foundation kampanje for ytringsfrihet på nettet og International No Diet Day. Marineblå har blitt brukt spesielt for sexhandel og slaveri bevissthet mens himmelen blå har spesielt representert prostatakreft. Selv blågrønn har andre betydninger også, er det blitt brukt spesielt for gynekologisk kreft. Jade Ribbon Campaign er en organisasjon som arbeider i Asia og Stillehavsøyene samfunn for å spre bevissthet om Hepatitt B og leverkreft, og er den mest bemerkelsesverdige tilknytning jade bånd.

andre farger

Mange andre farger bånd har blitt brukt for holdningskampanjer, inkludert oransje, gul, gull, sølv og grå, men alle representerer en rekke forskjellige årsaker. Noen farger har en tendens til å oftere forholde seg til en kampanje rundt ett emne eller tema. Mens hvit oftere står for ting relatert til uskyld, er svart ofte forbundet med sorg, som i sin bruk etter skytingen på Virginia Tech, og grønt er ofte knyttet til bekymringer for miljøet.

design

Et par andre design skiller seg ut for spesielle betydninger. Selv blå og rosa bånd kan bety noen ting, de vanligvis forholder seg til fødselen, som et symbol på pro-life, infertilitet og svangerskap og spedbarns tap. Kombinasjoner av farger ofte markere et bånd for en bestemt sak, som gull og sølv for sykdommer og lidelser knyttet til hørsel og øret. Flag bånd er et symbol på patriotisme, representerer et puslespill stykke mønstret bånd autisme, rainbow bånd representerer årsaker knyttet til homofil stolthet eller homofiles rettigheter og blonder bånd brukes for osteoporose.