Hva er en Skabb Utslett?

January 20

En skabb utslett oppstår når den mikroskopiske skabbmidd mite Burrows i menneskelig hud og legger egg. Den kløende utslett sprer som midd fortsette å hule og reprodusere.

inkubasjon

Det kan ta opptil to måneder for en skabb utslett vises etter en person er infisert for første gang. Påfølgende angrep vanligvis føre til symptomer i noen få dager, ifølge Centers for Disease Control.

symptomer

En skabb utslett kan vises som små støt og blemmer, særlig i hudfolder, og være intenst kløende. Kløe kan være verre om natten.

Risikofaktorer

Alle kan få skabb, og det sprer seg lett i overfylte forhold. Skabb sprer seg ofte i sykehjem, fengsler og barnehager, ifølge CDC.

Overføring

Skabb er primært spres gjennom tett fysisk kontakt, ifølge Mayo Clinic. Noen ganger er det overføres ved å dele klær eller sengetøy. Når en person har blitt infisert, kan han spre skabb til andre, selv før utslettet utvikler seg.

Behandling

Skabb behandles vanligvis med scabicides, som er spesielle kremer som dreper midd.

Forebygging

Unngå nærkontakt med noen som har skabb. Forhindre re-angrep ved å vaske alle klær og sengetøy i varmt vann og forsegling elementer som ikke kan vaskes i en plastpose plasseres unna oppholdsrom for et par uker.