Vedlikehold Sjekkliste for en Mobility Scooter

October 28

Vedlikehold Sjekkliste for en Mobility Scooter


Elektrisk mobilitet scooter vedlikehold er vanligvis enkel. Blyakkumulatorene kraft elektriske motorer, som igjen driver hjulene. En state-of-the-art batteriladesystem opprettholder batteriets tilstand og forlenger batteriets levetid. De fleste mobilitet scootere utnytte solid-state elektroniske kontroller for akselerasjon og oppbremsing formål. Sikkerhetsinnretninger innlemmet i dagens mobilitet scootere bidrar til å beskytte operatøren mot skader. Annet enn justeringer av setet, kulthåndtaket og armlener (for komfort formål), er justering begrenset. Likevel, alle av scooter komponentene krever periodisk ettersyn og vedlikehold for å opprettholde scooter på en trygg og pålitelig tilstand.

Pre-bruker sjekker

Vri nøkkelbryteren på og sjekke indikatorlysene og horn for forsvarlig drift. En ubrukelig indikator eller svak horn er et tegn på at batterinivået er for lavt eller strømbryteren er muligens blåst. Sjekk bremsene på scooter for forsvarlig drift. Advance tommel-gassen sakte inntil scooteren beveger seg fremover. Slipp gass helt for å få bremsene for å aktivere automatisk. Utfør den samme testen ved å kjøre scooter i revers. Ring en servicetekniker for å kontrollere og justere bremsesystemet dersom scooter bremser ikke klarer å stoppe scooteren.

Semi-årlige kontroller

I løpet av flere måneder, kan rutinedrift av scooter føre festeanordninger og justeringsknapper for å løsne. Kontroller boltene som fester styrekulthåndtaket til bunnen av scooter og stram dem etter behov. Også bekrefte sete og armlene justeringsknapper er sikker og tett. Visuelt undersøke hele scooter for tegn på løse eller manglende maskinvare. Skift ut eller stramme skruer, bolter eller justeringsknottene etter behov.

smøring

Tørk akslene med en myk klut og påfør lett olje to ganger per år. Bruk smøremiddel levert og anbefalt av mobilitet scooter produsenten. Smøremidler som WD-40 er ikke anbefalt for bruk på de fleste scooter aksler. Også påføre et tynt lag med olje på setet pivot / utløsermekanismen. Opprettholde et tynt lag med olje på setemekanismen åpner for enklere justering av operatøren.