Hva er årsaken til uro om natten?

July 19

Hva er årsaken til uro om natten?


Å få en god natts søvn er viktig for din velvære og generell helse. Hvis du får nok søvn, kan du utmerke seg i ytelsen under våkne timer; du er mentalt skarp, mer produktiv og stress motstandsdyktig. Ulike faktorer, for eksempel medisinske tilstander, og ditt kosthold og livsstil, påvirke kvaliteten på søvnen din. Du kan ha en vanskelig tid å sovne, bor sover eller gå tilbake til å sove. Å vite hva som forårsaker uro kan hjelpe deg med å forbedre kvaliteten på søvnen din.

RLS

RLS (RLS) er preget av en ubehagelig følelse i bena som har en tendens til å bli verre om natten. Dette nevrologisk lidelse som forårsaker kløe, verkende og kribling i bena. Når du legger deg ned å gå i dvale ubehag tendens til å starte så snart du begynner å føle deg avslappet. Det kan tvinge deg til å kaste og slå, og selv komme ut av sengen. Ifølge Help Guide nettsiden den, tilstanden, som er mer vanlig hos kvinner, er forårsaket av en kjemisk ubalanse.

Trening

Trene tidlig på dagen hjelper deg å sove bedre om natten. Trene sent på dagen kan gjøre deg urolig om natten; du kan ha en vanskelig tid å sovne. Øvelse øker kroppstemperaturen, og ifølge National Sleep Foundation, kan det ta seks timer for temperaturen å kjøle seg ned til et punkt der utbruddet av søvn inntreffer. De anbefaler å trene tidlig på kvelden, minst tre timer før sengetid.

Understreke

Ifølge The Better Sleep Council, 65 prosent av amerikanerne mangler søvn på grunn av stress. Høyt stressnivå kan bringe på uro om natten. Bekymre seg forpliktelser og ansvar knyttet til hverdagen, enten det er privat eller profesjonelle liv, påvirker din natts søvn. Fordi stress øker kortisol og adrenalin nivåer, kaste deg og slå, og er ute av stand til å sovne. Redusere stress før sengetid; ta et bad, lytte til rolig musikk eller lese en bok.

Kosthold

Å spise et stort måltid før leggetid kan bringe på sure oppstøt og halsbrann når du prøver å sove. Dette kan føre til problemer med å sovne. Forbruker koffein fra kaffe, te, visse brus og sjokolade kan også la deg rastløs. Mange mennesker spiser en kopp kaffe i ettermiddag som en pick-me-up, uten å vite at når leggetid kommer rundt, kan det føre til søvnproblemer. Alkohol kan bringe på søvn, men så snart det slites av, du våkner. Det reduserer også kvaliteten på søvn du får, og etter våkner opp, kan du fortsatt føler deg sliten.

Insomnia og depresjon

Søvnløshet og depresjon er begge knyttet til rastløshet. Ifølge WebMD, folk som lider av depresjon ofte lider av søvnløshet og vice versa. De sier at kombinasjonen av depresjon og søvnløshet er mest sannsynlig forårsaket av hjernen kjemiske serotonin. Du kan ha problemer med å sovne og forbli sovende. Under våkne timer, kan du føle deg trøtt og sliten på grunn av mangel på søvn.

hormoner

Hvis en kvinne er gravid, går gjennom overgangsalder eller mensen, det påvirker hennes hormoner og kan føre til rastløse netter. Smerter fra menstruasjonssmerter kan holde deg oppdatert om natten. Menopause og pre-menopause symptomer, som svetting og hetetokter kan også forårsake ubehag om natten, holde deg fra en god natts søvn. Regelmessig mosjon, et sunt kosthold og iført vide klær om natten kan bidra til å redusere symptomene.