Hva er så bra med Sorghum?

July 17

Hva er så bra med Sorghum?


Kornet sorghum kanskje ikke ha navnet anerkjennelse av hvete, mais og bygg, men det er en stor avling i USA landbruket. Det er også en viktig matkilde i tørt klima rundt om i verden, som brukes i brød, couscous og grøt.

Betydning

Den amerikanske Grain Council navn Sorghum som den tredje viktigste kornblanding beskjære vokst i landet, bak hvete og mais. Sorghum er den ledende korn avling i Afrika og en større avling i India.

Egenskaper

Sorghum motstår tørke bedre enn andre kornsorter, og er den foretrukne valget for bønder på varme slettene i det sørlige USA - først og fremst i Kansas, Texas, Nebraska, Louisiana og Oklahoma - og tørt klima i Afrika.

Ernæring

Uraffinert sorghum passer inn i US Food and Drug Administration definisjon av hele korn, som byrået anbefaler folk spiser minst tre unser per dag. Ernæringsmessig er det ligner på korn, men det er høyere i protein og lavere i vitamin A.

fordeler

I motsetning til hvete og bygg, inneholder sorghum ingen gluten, noe som gjør det til en levedyktig korn valg for de som har problemer med å fordøye stoffet. Sorghum har også en nøytral smak som gjør det til et valg ingrediens for snack matvarer.

andre bruksområder

Sorghum er svært velsmakende til husdyr, og dens primære bruk i USA er som dyrefôr. Produsenter også bruke sorghum i produksjon av biologisk nedbrytbart emballasje, lær fargestoffer og matlaging drivstoff.