Hvordan lage en helse sparekonto

July 5

For å bidra til å løse problemene forårsaket av det faktum at millioner av amerikanere ikke har helseforsikring, helse sparekontoer ble etablert av den amerikanske regjeringen i 2003. Med disse kontoene, kan hvem som helst med en jobb å gjøre skattefrie bidrag til en konto som vil bidra til å oppveie medisinske utgifter som kommer opp. Det er et par detaljer som du må ta vare på for å skape et helse sparekonto. Prosessen involverer å kontakte en helse forsikringsselskap og en bank eller annen finansinstitusjon.

Bruksanvisning

1 Registrer deg for en høy egenandel helseplan (HDHP) med en helseforsikring selskap som Cigna eller Aetna. Med en HDHP, er du pålagt å betale en svært høy egenandel før forsikringsselskapet betaler ut på kravet ditt, vanligvis mer enn $ 1000. Din premie er mye lavere med en HDHP i forhold til en vanlig helseforsikring program. Når du har en HDHP du er kvalifisert for en helse sparekonto.

2 Gå til din lokale bank eller forsikringsselskap og fortelle dem at du ønsker å åpne en helse sparekonto. Du kan sette opp en direkte innskudd fra de ansattes, en bankkonto, eller rett og slett foreta manuelle innskudd. Alle kan gjøre innskudd til din HSA på dine vegne.

3 Sett inn penger på din helse sparekonto regelmessig (opp til maksimal tillatt ved lov --- se Resource avsnittet nedenfor for de mest aktuelle grenser). Fordelen med HSA over en vanlig sparekonto er det som kalles "skatt foretrekkes." Dette betyr at du kan gjøre bidrag til det før skatt er brukt til din inntekt gjennom arbeidsgiver. Hvis du ikke har en arbeidsgiver, kan du sette din etter skatt penger og deretter trekke fra forskjellen i en egen seksjon på skatter som neste år. Du kan også bestemme hvordan pengene i din helse sparekonto vil bli investert. HSA er ment å dekke høy egenandel kostnadene i tilfelle du trenger å gå til legen ned linjen.

Hint

  • Du må bruke penger på din helse sparekonto for medisinske utgifter bare hvis du vil at det skal være skattefritt. Når du gjør et uttak fra din HSA for en ikke-medisinsk beslektet problem, vil du måtte betale skatt på penger og en 10 prosent straff. Etter fylte 65 år, blir du kvalifisert til å bruke oppsparte midler til andre formål uten å betale 10 prosent skatt straffen.