Hva er et sår?

July 9

Et sår er et hull i mage-tarmkanalen. De kan forekomme i tynntarmen (kalt en duodenal sår) eller magesekken (kalt en magesår). Magesår er vanlig blant amerikanere og rammer om lag 4 millioner mennesker hvert år.

årsaker

Sår kan være forårsaket av en overskuddsmengde av Helicobacter pylori (en type bakterier) eller saltsyre oppbygging (en normal fordøyelses syre som finnes i magesekken), store mengder av stress eller gjennom gener (det er arvelig). Røyking og overdreven aspirin bruk kan også forårsake magesår.

symptomer

Et sår er vanligvis identifiseres av en brennende følelse som mange beskriver som halsbrann, alvorlig sult eller en "brummende" følelse. Denne følelsen kan vare opptil 3 timer og vanligvis begynner etter å ha spist. Oppkast, vekttap / gevinst, formørket krakk farge og anemi er også andre symptomer på en sår.

Behandling

Ta antibiotika for å bli kvitt de Helicobacter pylori bakterier, tar syrenøytraliserende medisiner og kutte ned på røyking og drikking vil hjelpe sår til å gro. Antacida vil også hjelpe med symptomer. Se legen din for riktig behandling prosedyrer.

Forebygging

Ikke røyke, redusere stress, kutte ned på bruken av aspirin og andre anti-inflammatoriske medisiner, sammen med krydret mat og kaffe kan bidra til å forhindre sår fra forming.

resultater

Noen ganger kan sår føre til dårligere forhold, som for eksempel anemi, indre blødninger, perforasjon (hull i fordøyelseskanalen) eller blokkering av fordøyelseskanalen, der maten ikke kan forlate magen.