Beskrivelse av osteoporose

July 1

Osteoporose, som bokstavelig talt betyr "porøse bein," årsaker bein å bli ekstremt svak. Faktisk, bein blir så svak og skjør at selv bøyd over, hoste eller nysing kan føre til et brudd.

Symptomer på osteoporose

Osteoporose kan påvirke kvinner eller menn. Vanligvis er det ingen innledende symptomer på bentap. Men folk som lider av osteoporose etter hvert begynne å ha ryggsmerter, problemer å opprettholde kroppsholdning og hyppige brudd i hofter, håndledd eller ryggvirvler.

Hva er årsaken til osteoporose

Etter 35 år, bein begynner å miste tetthet. Normalt har folk nok beinmasse som en liten reduksjon forårsaker noen problemer. Personer med osteoporose mister beintetthet på en mye raskere og har relaterte komplikasjoner.

Hvem er i faresonen

Ifølge Mayo Foundation for medisinsk forskning, kvinner er en større risiko for å utvikle osteoporose enn menn. Begge kjønn har en tendens til å ha en større risiko når de blir eldre.

benbrudd

Benbrudd er den mest utbredte tegn av osteoporose. Personer som lider av osteoporose har hyppige benbrudd som ofte oppstår uten forvarsel.

Behandling av osteoporose

En lege vil behandle osteoporose ved hjelp av en kombinasjon av muntlig medisiner og hormonbehandling. En spesiell type ryggvarmer kan også brukes til å styrke holdning.

Minimere risikoen for osteoporose

Sørg for å få minst den anbefalte daglige kvoter av kalsium og vitamin D for kjønn og aldersgrupper. Videre unngå vaner som akselererer bein tap som røyking, inntak av koffeinholdige drikker og en stillesittende livsstil.