Slik fjerner gadolinium From My System

April 12

Gadolinium er et sjeldent jordartselement anvendes intravenøst ​​som et avbildningsmiddel for å forbedre kontrasten ved magnetisk resonansavbildning (MRI). Fordi det er svært giftig, er gadolinium belagt med eller bundet til godartede kjemikalier (kelatert) for å beskytte deg inntil kroppen din trygt excretes hele gadolinium. Hvis du har dårlig nyrefunksjon, gadolinium kan ikke være riktig fjernet og blir stående som en gift i systemet.

Bruksanvisning

Fjerne gadolinium fra systemet

1 Den beste måten å kvitte kroppen for gadolinium er ikke å få det i første omgang. Dersom du har nyre- eller leversykdom, diskutere med legen din og radiolog om en avbildning agent andre enn gadolinium kan brukes for MR. Også diskutere om du er i faresonen for nefrogen systemisk fibrose (NSF), som kan oppstå hvis gadolinium forblir i systemet.

2 Sjekk med legen din om hvorvidt du bør drikke ekstra væske før MR for å bistå med nyrefunksjon.

3 Avtal å gjennomgå dialyse rett etter å ha MR hvis bildebehandling med gadolinium er viktig og din nyre- eller leverfunksjon er kompromittert. Legen din vil hjelpe deg med å ordne dette hvis det er nødvendig. En nyrefunksjonen evaluering bør gjøres av legen din noen dager før MR.

4 Følg alle diett restriksjoner før dialyse, spesielt lav natrium. Ta alle reseptbelagte medisiner. Ikke legg kremer eller lotion på tilgangs stedet der dialyse nål settes inn eller gå med trange ermer rundt tilgang nettstedet. En dialyse for å fjerne all gadolinium vil mest sannsynlig siste timene.

5 Overvåk tilgangen stedet for hevelse, blødning eller infeksjon etter dialyse. Du må også se etter tegn på gadolinium forgiftning, noe som vil skje hvis noen spor forblir i systemet. Symptomer inkluderer harde eller mørke flekker på huden, smerte og stivhet i leddene, hoftesmerter, svakhet, gule lapper på øyne og brennende følelse på huden. Hvis disse symptomene oppstår, vil ytterligere dialyse være nødvendig for å kvitte kroppen av gadolinium.

6 Monitor for symptomer på nefrogen systemisk fibrose (NSF). NSF er en ødeleggende og potensielt dødelig sykdom kjennetegnet ved fibrose av huden, muskel og indre organer. Symptomene er lik de av gadolinium forgiftning. Du er i fare for NSF hvis du har vært utsatt for gadolinium og du har alvorlig nyre- eller leversykdom.

Hint

  • Radiolog administrere MR bør ikke overskride anbefalt dose i produktmerking og gadolinium bør ikke gis igjen før før dosen er eliminert fra kroppen.
  • Den 23. mai 2007 ble en FDA advarsel for alle kontrastmidler ved hjelp av gadolinium, sier pasienter med alvorlig nyresvikt som får gadolinium-baserte agenter er i faresonen for å utvikle NSF. Bruk bør unngås med mindre diagnostikk er helt nødvendig og ikke tilgjengelig med uten kontrast MR.