Hva er bruk av stetoskop?

August 22

Stetoskop i dagens moderne medisin har forandret seg mye siden starten. Ikke bare er de vant til å lytte til hjertet og pustelyder, men har blitt mye brukt i ortopedi.

Hva er bruk av stetoskop?

Stetoskopet er ikke bare brukes til å lytte til det bankende hjertet av et menneske, eller lungene og tarmene. Det er også brukt for å lytte til flyten av blod i det omkringliggende området av hjertet og hjerteslagene hos fostre på innsiden av gravide kvinner.

Hvordan Stetoskop er brukt

Et stort antall stetoskop benyttes ved å plassere dem direkte på toppen av huden til en pasient. Men jobbe litt stetoskop greit å bli plassert over overflaten av klær som ligger rett på huden, for eksempel en skjorte.

Hvordan kan et stetoskop Hjelp en lege?

Stetoskop hjelpe legene fastslå avvik i pustemønster, hjerterytme mønstre, intestinal bevegelse og fordøyelsen. Bruken av et stetoskop bidrar til å diagnostisere lidelser eller sykdommer i kroppen som kan påvises ved lydene de gjør.

Hva er et elektronisk stetoskop?

En elektronisk stetoskop er en innretning som detekterer lyden i kroppen som ikke normalt kan høres ved bruk av en konvensjonell stetoskop. Elektroniske stetoskop gjør dette ved å forsterke lyder som kommer fra kroppen i en generell retning enda lenger enn en vanlig stetoskop ville, elektronisk.

Fetoscope: En annen type Tips

Fetoscope, også referert til som en fetal stetoskop, er formet litt annerledes enn et stetoskop, og blir brukt til å detektere lyder som kommer fra et foster. Det ligger i mageområdet til en gravid kvinne å høre fosteret mer tydelig.