Hvordan behandle Kataton schizofreni

June 15

Schizofreni er en alvorlig psykisk lidelse som manifesterer seg i endrede tenkning, nedsatt virkelighetsoppfatninger, hallusinasjoner, og bisarre oppførsel. En type av den lidelse er katatonisk schizofreni. Folk opplever kataton schizofreni kan holde seg helt immmobile, koblet fra sine omgivelser, og ikke-responsive til andre. De kan nektet å bli flyttet eller snakke. Andre kan vise særegne aktiviteter som gjør merkelige uttrykk eller opptrer upassende. Noen viser overdreven bevegelse ved å snu i sirkler, flagrende armer, eller lage høye lyder. Her er en guide til de vanlige behandlinger for kataton schizofreni.

Bruksanvisning

Hvordan behandle Kataton schizofreni

1 Søk medisinsk behandling umiddelbart. En person med kataton schizofreni er i stand til å få medisinsk tilsyn på egen hånd og er i fare for både selvskading og skade av andre når de opplever episoder av kataton stupor eller kataton spenning. Det er også en fare for dehydrering, underernæring og utmattelse fordi kataton pasienten vanligvis ikke vil spise mat, drikke væske, eller sove. Det er avgjørende å få skadede til sykehus for behandling.

2 Få hjelp til å ta pasienten til sykehuset. En person i kataton tilstand kan motstå å bli flyttet og kan trenge å bli gjennomført. Noen ganger personen vil bli voldelig, fryktet bevegelse. Det er best å ringe en ambulanse for å ha medisinske fagfolk ta pasienten til sykehuset.

3 Når du er på sykehuset, gi legene så mye informasjon som mulig om pasientens medisinske og psykiske helse historie. Gi informasjon om tidligere og nåværende antipsykotiske medisiner. Dette vil hjelpe legene vurdere pasienten og finne den beste løpet av behandlingen.

4 har legen forklare fordelene og bivirkninger av mulige behandlinger. Hvis du er et familiemedlem eller verge for pasienten, kan du bli bedt om å greit en bestemt løpet av behandlingen. Oftest er beroligende midler, antipsykotiske medisiner, og psykoterapi foreskrevet. Noen ganger elektrokonvulsiv terapi anbefales. Bruk din kunnskap om pasientens tidligere helse historie og vellykkede psykiske behandlinger for å stille spørsmål om anbefalingene. Legen din vil være glad for å svare på dine spørsmål. Når du er fornøyd med svarene, vil du være i stand til å foreta en informert beslutning.

5 Etter at pasienten er utskrevet fra sykehuset, sørge for at han følger alle legens ordre og fortsetter nødvendige psykoterapi. En person plaget med kataton schizofreni kan ha behov for tilsyn eller hjelp til å ta medisiner regelmessig, håndtere eventuelle andre medisinske forutsetninger, spise en balansert diett, og holde deg personlig hygiene.

6 Vær en støttende venn eller slektning. Støtte fra venner og familie vil også hjelpe din kjære komme seg raskere og funksjon i samfunnet. Det er stort håp for en person med kataton schizofreni for å kunne leve et fullverdig og produktivt liv med riktig medisinering og psykoterapi.

Hint

  • Bli med støtte grupper som hjelper mennesker med schizofreni og deres familier.
  • Yrkes og sosiale programmer er tilgjengelig for å hjelpe psykisk syke leve et fullverdig og lykkelig liv.