Voksen Tonsillektomi Recovery

January 23

Å få mandlene tatt ut som en voksen kan være en usedvanlig smertefull opplevelse, og krever en god del av utvinning tid. Hvor som barn kan ofte sprette tilbake raskt fra en mandlene, mange voksne finne prosessen mye mer å komme fra, med utvinning ganger strekker seg fra noen uker til godt over en måned. Hvis du er en voksen å få mandlene ut i nær fremtid, kan du gjøre et par ting for å hjelpe fart langs utvinning.

Drikk rikelig med væske

Drikker mye kalde væsker vil bidra til å fremme den helbredende prosessen. Aksje opp før operasjonen med rikelig med væske som flaskevann, melk og ikke-sitrus juice. Sitrus juice, brus eller andre kullsyreholdige drikker vil være vanskelig å drikke etter operasjonen og irritere sart hud der mandlene en gang var. Hvis du trenger koffein hver dag, vurdere strømpe opp på te eller iskaffe å drikke post-op i stedet for brus og varm kaffe.

Ta Dine Meds

Antibiotika legen foreskriver vil bidra til å forhindre infeksjon og hastighet langs utvinning. Den smertestillende medikamenter du får vil også bli din beste venn etter operasjonen. For de første dagene etter operasjonen har en venn bli med deg for å bidra til å overvåke inntaket av medisiner. Hold en journal av når du tar hver medisiner for å sørge for at du ikke går glipp av en dose, og slik at du har en nøyaktig oversikt over hva du har tatt bør du opplever noen komplikasjoner og måtte gå til legen eller legevakten for hjelp.

Avstå fra alkohol

Alkohol i enhver form vil føre til en ganske betydelig mengde av smerte på nylig operert huden. Mye som smerten du opplever når du setter rubbing alkohol på en fersk skrape eller kutt, alkohol som øl, brennevin eller vin kan irritert din opererte området, forårsaker du mye smerter. Alkohol kan også samhandle dårlig med smertestillende medikamenter vil du bli tatt etter operasjonen. Avstå fra å drikke alkohol før mandlene har grodd.

Kjør en luftfukter

Kjør en luftfukter når du sover for å holde området hvor mandlene ble fjernet fuktig. Vanligvis når du sover de fleste har sin munn litt åpen, slik at innsiden av munnen til å tørke ut. Etter operasjonen kan en tørr munn føre deg en enorm mengde smerte. Holde en luftfukter i gang mens du sover kan bidra til å holde munnen fuktig, og lar deg sove lenger uten smerter.

Ta det rolig

Søvn kan være en av dine beste verktøy i å utvinne fra din mandlene. Planer om å ta minst 14 dager fri fra jobben etter operasjonen, og bruke denne tiden til å gjøre ting som krever minimalt med fysisk aktivitet som å se filmer eller spille dataspill. Prøver å gå tilbake for tidlig, eller delta i anstrengende aktiviteter før du er klar kan føre til at oppgangen vil ta lengre tid og være mye mer smertefullt.