Fødselspermisjon helseforsikring planer

January 2

Fødsel koster normalt gjennomsnitt ca $ 7600, avhengig av om graviditeten er sunt og uten komplikasjoner. En rapport skrevet i 2007 av Henry J. Kaiser Family Foundation uttalt at den normale prisen for svangerskapsomsorg er $ 1962 og levering rundt $ 6520. Kostnader ved et sykehus fødsel har økt betydelig, og vil mest sannsynlig bare stige.

Fødselspermisjon helse-forsikring planer er vanskelig å finne hvis du søker etter forsikring på egen hånd. Bare en del av forsikringsselskaper tilbyr fødselspermisjon dekning, så det er viktig å være klar over hvordan forsikringsselskaper ser på graviditet, slik at du ikke er underforsikret eller uforsikret under svangerskapet. Dessverre er det svært få frittstående alternativer for fødselspermisjon dekning.

graviditet Dekning

Graviditet dekning for forsikring planer kan være vanskelig å finne, og mange forsikringsselskaper er enten ikke lenger dekker fødselspermisjon utgifter eller bare dekke utgifter til legevakt i løpet av svangerskapet. Dessverre, dette setter gravide kvinner i en vanskelig posisjon økonomisk og kan føre til ytterligere motgang på en ung familie. Mangelen på kvalitet dekning for gravide fører ofte til kvinner som ikke fikk tilstrekkelig medisinsk behandling under svangerskap og kan øke risikoen for å utvikle alvorlige helseproblemer.

Graviditet som Pre-eksisterende

Mange forsikring planer vurdere graviditet som en pre-eksisterende tilstand, noe som gjør det vanskelig å kjøpe forsikring hvis du allerede har funnet ut at du er gravid. Medicaid er et føderalt finansiert program som ikke har denne klausulen, men er et program med fokus på lav inntekt kvinner.

Søke etter Insurance

Mange steder som ehealthinsurance.com vil tilby en mulighet for å søke etter fødselspermisjon dekning på nettet. Fødselspermisjon helse-forsikring planer bør dekke ikke bare rutinelegebesøk, men også sykehusoppholdet for arbeidskraft / levering og godt-baby omsorg. HMO eller PPO planer vanligvis tilbyr fødselspermisjon dekning, som vil bli oppført under fordelen detalj. Du kan også være lurt å undersøke hvor mye penger som forsikringsselskapet vil betale mot medisinske utgifter. Mange bedrifter har også en maksimal levetid grense for graviditet.

Søker etter fødselspermisjon dekning kan være vanskelig, men nettsteder som ehealthinsurance.com vil tillate deg å bruke et automatisert system for å hjelpe deg å velge dekning, herunder optisk for fødselspermisjon dekning. For eksempel, når du utfører et søk, det vil tillate deg å si "mest sannsynlig", "kanskje" eller "nei" til valgfri fødselspermisjon dekning og deretter gi en liste med resultater spesielt med fødselspermisjon dekning.

Kostnad Eksempel

Et søk for en familie på fire forutsatt en gjennomsnittlig kostnad på ca $ 500 per måned, med en egenandel på $ 500. Men når fødselspermisjon dekning er lagt, det øker kostnadene ved ca $ 106 for de fleste forsikring planer. Noe av dette vil variere basert på hvilken tilstand du er i og dekning beløp som du ønsker. Men, det gjør det gi grunnlag for å søke etter helseforsikring.

Maternity Forsikring Mens Ansatt

Hvis du blir tilbudt forsikring gjennom arbeidsgiver, sjekk for å se om arbeidsgiver tilbyr fødselspermisjon dekning. Hvis du jobber for et stort selskap eller aksjeselskap, vil du sannsynligvis ha fødselspermisjon, men hvis du er selvstendig næringsdrivende eller arbeid for et lite selskap, er det mulig at fødselspenger er ikke inkludert. Hvis du har forsikring gjennom en arbeidsgiver, vil du mest sannsynlig trenger for å opprettholde et bestemt antall arbeidstimer per uke for å fortsette å motta ytelser, og har en erklæring uttalelse med forventet forfall. Hvis du har jobbet på et sted for et år, kan du være kvalifisert til å fortsette å motta ytelser bør du bestemmer deg for å ta fri. Dette alternativet er normalt tilgjengelig via Federal Medical Leave Act og din arbeidsgiver fortsetter å betale for medisinske utgifter under permisjon.

Rabatt programmer

Som et alternativ til forsikring, kan rabatt programmer bidra til å forhandle medisinske utgifter. Før du vurdere en av disse planene, kan det være nyttig å finne ut om din helse-omsorg leverandører vil tilby en rabatt hvis du er selvstendig lønn.

Maternity Advantage er en rabatt fødselspermisjon program som gir ca 60 prosent av på lege besøk, laboratorier, ultralydundersøkelser, sykehusopphold og andre relaterte utgifter. Dette er ikke en forsikring plan, og vil kreve en månedlig avgift for å få rabatten.

Ameriplan er en annen rabatt program som estimerer en 50 prosent besparelser på de fleste helsetjenester, inkludert fødselspermisjon. Siden det ikke er forsikring, er det ingen ventetid og ingen pre-eksisterende tilstand utelukkelser.