Kosttilskudd restriksjoner med nyrestein

May 16

Kosttilskudd restriksjoner spiller en viktig rolle i å redusere sannsynligheten for å utvikle smertefulle nyrestein. Smarte valg blant matvarer og drikkevarer er avhengig av hvilken type stein kan man være tilbøyelig til å danne. Men gjør man virkelig må unngå sjokolade?

Kosthold

Selv om en rekke faktorer kommer inn i bildet ved behandling og forebygging av nyrestein, kosthold er absolutt en stor del av ligningen. Det er grunnleggende forslag til matvarer og mineraler som kan hjelpe i å unngå en stein vekst. Imidlertid er prosessen med begrensende matvarer gjort enklere for de som allerede har møtt tilstand. Det er en viktig grunn til at fange stein på passerende kan være nyttig. Stone analysen vil bidra til å forme disse kosttilskudd restriksjoner.

typer

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer forteller oss at det er fire hovedtyper av nyrestein.

Kalsium-oxalate steiner, den mest vanlige, form når det er en overflod av kalsium konsentrert i nyrene. Derfor, forbruk av store mengder kalsium bør unngås. Men leger advarer ikke å begrense denne viktige næringsstoff helt. Ta kontakt med en ernæringsfysiolog eller lege for å finne ut et passende nivå for din individuelle situasjon.

Struvitt steiner inneholder ammoniakk og magnesium og ofte danner etter en urinveisinfeksjon.

Urinsyre steiner utvikle når urinen er spesielt surt. Animalsk protein er den skyldige i å generere denne type syre. Å spise for mye rødt kjøtt kan hjelpe denne steinen vokse.

Cystin steiner er ekstremt sjeldne og vanligvis til stede i mennesker med en historie av metabolsk eller genetisk nyresykdom.

Foods

Nyrestein har vært et kraftig problem for mennesker over tid. Men den vestlige industrialiserte verden har sett en drastisk økning i stand i løpet av de siste 60 årene. Dette har å gjøre med dagens trend med forbruker rike og altfor bearbeidet mat, ifølge Dr. John S. Rodman, Cynthia Seidman og Dr. R. Ernest Sosa i sin bok, "No More nyrestein: ekspertene fortelle deg alt du trenger å vite om forebygging og behandling. "

Hvem ville trodd at både sjokolade og spinat kan være dårlig for deg? Den vanligste typen av stein, kalsium-oksalat variasjon, kan danne ikke bare som et resultat av overdreven kalsium, men også takket være matvarer med en forekomst av oksalat konsentrasjon. Ifølge National Kidney Foundation, disse inkluderer sjokolade, øl, druer, appelsiner, tofu, mørke grønne blader (som spinat), peanøtter, pulverkaffe, rødbeter, rabarbra, bønner og bær (jordbær, bringebær, bjørnebær, stikkelsbær).

Rødt kjøtt og egg er stoffer som må unngås av dem utsatt for å utvikle urinsyre steiner. Ved fordøyelse, denne type proteiner brytes ned til urinsyre og samler som overdreven avfall i nyrene.

natrium

Sprinkling av for mye salt fører til mer kalsium går tapt som avfall, og dermed øke nivået av kalsium i nyrene og urinstrømmen. En kostholdsekspert vil trolig anbefale å begrense natrium til mellom 2000 og 3000 milligram daglig.

drikkevarer

Nyrestein også oppstå som en kroppslig straff for ikke å drikke nok væske. The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer anbefaler Downing minst 12 fulle glass vann daglig. Dette er avgjørende for å skylle ut avfallsstoffer som dannes steiner. Fruktjuicer, sitron-lime brus og ingefær øl er anstendig alternativer til vann. Kosttilskudd restriksjoner omfatter ikke mer enn en eller to daglige glass med cola, te og kaffe.