Verktøy for Nutritional Assessment

November 23
Verktøy for Nutritional Assessment

Ernæringsmessig vurdering er basert på informasjon fra kilder som medisinsk historie, høyde, vekt, laboratorium data, fysisk utseende og en diett intervju. En helsearbeider vurdering av ernæringsstatus er avgjørende for å møte målene for optimal helse. Ernæring er en del av hverdagen og ernæring statusendringer ha en alvorlig innvirkning på kortsiktig og langsiktig helse. Dietitians bruke disse verktøyene for ernæring vurdering, men det finnes verktøy som alle kan bruke for å holde oversikt over grunnleggende ernæringsstatus. Disse verktøyene bør sees på som stykker til et puslespill eller som separate elementer til et større bilde, som ett element ikke gir hele bildet.

Body Mass Index

Din body mass index er en god indikator på din generelle helse. Body mass index, eller BMI, vurderer vekt-for-høyde og er den foretrukne standarden fordi det er den kliniske måling stort sett nært knyttet til kroppens fettinnhold, ifølge boken "Moderne Nutrition" av Gordon Wardlaw, PhD. BMI kan bestemmes ved hjelp av en formel. Imidlertid er det mye lettere å oppnå en BMI diagram for å lese i stedet for å beregne en formel. BMI kalkulatorer kan fås på nettet. Du skriver inn din høyde og vekt og deretter BMI beregnes ut fra tallene angitt. Det er viktig å huske på at BMI er bare en brikke i puslespillet, og tar ikke hensyn til muskelmasse.

kosthold Analyse

Når du analyserer hvert stykke mat eller slurk av drikke som går i munnen du bruker en ernæringsvurdering verktøy kalt kostanalyse. Dette verktøyet tar hensyn til alle matvarer og væsker forbrukes og vurderer næringsinnhold. Spesielt vil en kostanalyse bestemme det totale antall kalorier som forbrukes, kalorier fra fett, protein og karbohydrater, fiber, sukker og mengder av mikronæringsstoffer som forbrukes. Kost analyse sammen dine behov til hva du faktisk spiser og gir en prosentandel. Disse rapportene kan være alt fra enkle til komplekse, basert på dine preferanser. Analyse av kosthold med en kostholdsekspert er mer i dybden og spesifikke for individuelle behov. Online programmer varierer i dybde, men gir et godt sted å begynne.

Porsjonene

Porsjonene er svært viktig å vurdere i å bestemme ernæringsstatus, forklarer Center for Disease Control. Mange verktøy finnes for vurdering av porsjonsstørrelser for å gjøre det så enkelt som mulig. Livet size modeller av passende mat deler er ett verktøy for porsjonsstørrelsen vurdering. Retningslinjer finnes som fremmer å visualisere et bestemt objekt, så som en tennisball for en koppdel. Online verktøy er tilgjengelige for å vurdere porsjonsstørrelser også, i form av bilder, kalkulatorer og guider.

antropometriske målinger

Det høres komplisert ut, men det er ikke. Antropometriske målinger er en annen vanlig og nødvendig del av ernæringsmessig vurdering. Antropometriske Vurderingen tar hensyn til målinger av kroppsvekt, lengde eller høyde, omkrets og tykkelser av kroppen, forklarer boken "Moderne Nutrition." Disse målingene se på dagens ernæringsmessige status av en person.