Liste over matvarer som inneholder diglyserider

August 15
Liste over matvarer som inneholder diglyserider

Fett i kosten kan deles inn i tre typer: monoglyserider, diglyserider og triglyserider. Diglyserider er den minst vanlige av disse typer fett, fordi de må brytes ned fra triglyserider før de er dannet. Mens triglyserider kan være skadelig for kroppen fordi de bidrar til hjertesykdom, er diglyserider lettere fordøyd av kroppen og mindre sannsynlighet for å bli lagret som kroppsfett. Matvarer som inneholder diglyserider, men bør inntas i moderate mengder.

Hvor finner du dem

Hver type fett inneholder langkjedede fettsyrer. Monoglycerider har en fettsyrekjede, diglyserider ha to og triglyserider har tre fettsyrer. Diglycerider kan finnes naturlig i næringsmidler - for det meste vegetabilske oljer, - eller kan tilsettes til næringsmidler. Diglyserider som er lagt til mat ofte er gjort så i svært små mengder. Diglycerider er ofte funnet i næringsmidler, i kombinasjon med triglyserider eller monoglyserider. Dette er fordi diglyserider er lagt til matvarer som inneholder fett som monoglyserider og triglyserider som ikke vanligvis blander godt uten noe lagt til dem.

Peanøtt smør

Et eksempel på et diglyserid mat er peanøttsmør, som inneholder både jordnøttolje og jordnøtter. Kommersiell peanøttsmør har diglyserider lagt for å gjøre teksturen konsekvent. Naturlig peanøttsmør som ikke inneholder diglycerider har en tendens til å skille seg i olje og et fast stoff peanut blanding, men. Det amerikanske Food and Drug Administration har godkjent tilsetting av diglyserider til mat som et generelt anerkjent som trygge, eller GRAS, mat.

Majones og margarin

Diglycerider tilsettes til næringsmidler som et emulgeringsmiddel - to matvarer eksempler er majones og margarin. Majones er en blanding av olje, eggeplomme og enten eddik eller sitronsaft. Diglycerider kan tilsettes til denne blandingen for å gjøre blandingen holdes sammen. Margarin er et annet eksempel på et diglyserid-inneholdende mat. Margarin er en suspensjon av vann-og-fett laget med forskjellige vegetabilske oljer avhengig av type og produsenten av margarin.

matoljer

Matoljer brukes til å legge smak til mat eller å holde på fuktigheten i matvarer når matlaging. Matoljer avledet fra en blanding av oljer inneholder ofte diglyserider. Et eksempel kan være en blandet vegetabilsk olje som inneholder solsikke, safflower og rapsoljer. Raps og soyabønner oljer kan også inneholde diglyserider i små mengder.