Hvordan være en proaktiv pasient

May 21

Hvordan være en proaktiv pasient


Borte er de dager da pasientene blindt følge legens ordre. Dagens forbrukere utdanne seg om alt fra pop-kultur hot tema for å sammenligne priser for et nytt kjøp. Pasienter følger etter ved å være mer bevisst på symptomer, medisiner og prosedyrer før du snakker med legen sin. Å bli en proaktiv pasient er kritisk i en over-planlagt medisinsk system.

Bruksanvisning

1 Spor dine symptomer. Legen din vil ikke vet hvordan de skal behandle deg hvis du ikke kan fortelle ham nøyaktig hva du opplever. Gjøre oppmerksom på når du føler deg bedre eller verre, og hva som påvirker deg som visse matvarer eller værforandringer.

2 Legg merke til medisiner og kosttilskudd du tar. Lag en detaljert liste over piller og potions du forbruker, og når du tar dem. Legg spesielt merke til de som ser ut til å påvirke deg positivt eller negativt.

3 Skriv ned dine spørsmål. Beskikket litt tid til å sette alle de spørsmål du har for legen din på papir. Det kan være lurt å stille spørsmål om alternative behandlinger eller testing er nødvendig for å gjøre en skikkelig diagnose.

4 Finn den beste legen for din situasjon. Ring ditt forsikringsselskap eller lokale sykehuset og be om en anbefalt lege for symptomene du opplever. Også spørre venner og familie om navnet på henvisning leger.

5 Spør alt du ønsker å vite om din tilstand. Avtaler med legen din noen ganger føler rushed og du kan føle skremt i øyeblikket. Prøv å ta deg tid og referere til notatene å sikre at du er komfortabel med den informasjonen du mottar før avreise.

6 Hold styr på dine testresultater. Du må kanskje ha tester kjøres for å finne ut hva som skjer med kroppen din. Hvis du gjør det, be om en kopi av hver testresultatet og holde dem i en perm hjemme. Følg resultatene over tid for å se hvordan tallene og resultatene har endret seg.

7 Forskning din tilstand. Bruk litt tid på å lete opp all den informasjonen du kan finne om din diagnose, inkludert hva andre forhold ligne det. Tapte diagnoser har vært nevnt som en av de fem viktigste medisinske feil begått av dagens leger.

8 får en ny mening. Etter at du har tester kjøre og en diagnose, planlegge en avtale med en annen lege for å se om han er enig med konklusjonen. Hvis han gjør det, vet du at du er på rett spor. Hvis han ikke gjør det, fortsette å forske på hva annet kan være galt.