Hvordan stoppe kvalme når du tar prenatal vitaminer

May 18

Hvordan stoppe kvalme når du tar prenatal vitaminer


Kvalme og oppkast påvirker anslagsvis 80 prosent av gravide kvinner. Oftest på grunn av morgenkvalme, symptomene nå sin topp i første trimester av svangerskapet. Verre, kan symptomene forverres av prenatal vitaminer. Mye oppkast og manglende evne til å ta vitaminer må tas opp, fordi de gir deg de næringsstoffene som er nødvendige for å holde deg og barnet i magen din sunne.

Bruksanvisning

1 Snakk med legen din om hvilke prenatal vitaminer du trenger for å ta daglig. I løpet av første trimester av svangerskapet, er det rimelig for legen din for å holde inntaket av jern, hvis prenatal vitaminer er fast bestemt på å være årsaken til dine symptomer. Jern er kosttilskudd som oftest knyttet til kvalme og oppkast.

2 I løpet av første trimester, bør du ikke slutte å ta minst 0,4 mg folsyre, som forhindrer medfødte misdannelser på babyens hjerne og ryggmarg. Hvis du tidligere har hatt en baby med hjerne eller ryggmarg defekt, en høyere dose på 4 mg daglig anbefales.

3 Gjenoppta jerntilskudd i løpet av andre trimester av svangerskapet, når symptomer på morgenkvalme er forventet å avta. Du trenger minst 30 mg elementært jern daglig.

4 For å unngå å utløse symptomer, ta prenatal vitaminer ved sengetid. Du kan sove gjennom den verste kvalmen.

5 Enten du velger å ta prenatal vitaminer etter frokost, lunsj eller middag, sørg for at du ikke spiser et tungt måltid på forhånd. En fullverdig måltid distends magen, noe som gjør deg mer utsatt for kvalme og oppkast når du tar jern.

6 Ikke ta prenatal vitaminer på tom mage, heller. Uten mat, kan jern irritere slimhinnen i magen. Når du tar prenatal vitaminer, spise hyppigere måltider med mindre porsjoner anbefales.

7 Ta prenatal vitaminer med et måltid som er høy i karbohydrater og lite fett. Kullsyreholdig og sure drikker også redusere kvalme og oppkast.

8 Ta jern med vitamin C. Vitamin C øker absorpsjonshastigheten av jern i magen. Dette reduserer sannsynligheten for mageirritasjon.

9 Når du tar prenatal vitaminer, unngå kvalme utløser så mye som mulig. Noen triggere inkluderer sterke lukter, mat teksturer, bevegelse, støy, varme, fuktighet og tretthet.

10 Hvis kvalme og oppkast fortsatt vedvarer når du tar prenatal vitaminer, ta kontakt med din fødselslege. Hun kan foreskrive vitamin B6 (pyridoksin), metoklopramid, meclizine eller difenhydramin for å lindre symptomene. Disse stoffene kan trygt gis til gravide kvinner.

Hint

  • Emosjonell støtte under svangerskapet reduserer angst og depresjon, som kan forårsake kvalme og oppkast.
  • Når du begynner å oppleve kvalme og oppkast, fortell din fødselslege. Selv om symptomene er forventet, har legen din for å sørge for at kvalme ikke skjer oftere eller vare lenger enn det burde. Hun har til å utelukke hyperemesis gravidarum, som er alvorlig kvalme og oppkast som kan føre til dehydrering og dårlig vektøkning. Ikke ta medisiner eller urte kosttilskudd uten kjennskap til fødselslege. Ikke alle medisiner er trygge for gravide. Selv vitamin A, da tatt i overkant, har vist seg å forårsake fødselsskader.