Hvordan man skal håndtere kronisk bronkitt

March 12

Hvordan man skal håndtere kronisk bronkitt


Bronkitt er en betennelse i luftrørene i lungene, og kan påvirke folk i alle aldre. En plutselig innsettende som bare varer en uke eller to er kjent som akutt bronkitt. Men en vedvarende inflammasjon som forekommer i løpet av flere år, er kjent som kronisk bronkitt. Å vite hvordan man skal håndtere med symptomer på kronisk bronkial inflammasjon kan hjelpe deg å unngå fremtidige komplikasjoner fra denne alvorlige respiratoriske tilstand. Det anses kureres med riktig behandling.

Bruksanvisning

1 Slutte å røyke umiddelbart hvis du ikke allerede har gjort det. Kronisk bronkitt er oftest assosiert med røyking, så gjør deg selv og alle rundt deg en tjeneste og stoppe.

2 Unngå å rope, gråte og overanstrengelse hvis disse aktivitetene utløser hoste episoder. Ofte gjenværende rolig og stille er den beste måten å unngå å hoste spasmer.

3 Hold deg unna hostedempende midler som de bare gjøre bronkitt verre. Du må expectorants at løsne slim og hjelpe deg å hoste sekreter opp. Hvis hoste er å holde deg våken ved sengetid, tar akkurat nok til å roe det ned for et par timer, men unngå det i løpet av dagen for å bidra til å fremme produktiv hoste.

4 Bruk en maske hvis du er utsatt for et område med kraftig luftforurensning eller allergener. Disse miljøgiftene kan irritere lungene og gjøre tilstanden verre.

5 Bruk en luftfukter hjemme som varm fuktig luft vil bidra til å redusere hoste og løsne slim. Sørg for å rengjøre maskinen regelmessig slik at bakteriene ikke blir et problem.

6 Se en respiratorisk terapeut for å begynne en behandling program som vil hjelpe deg å trene og styrke lungene. Lungerehabiliteringsprogrammer er svært effektive i å hjelpe pasienter håndtere bronkitt og andre lungesykdommer.