Hvordan få Dental Caps

March 4

Mange forskjellige problemer kan oppstå med tennene for å få deg til å oppsøke behandling fra en tannlege. Problemer som er knyttet til en bestemt tann kan være et resultat av tannråte. Hvis forfallet er begrenset til tannen din og ikke strekker seg inn i roten, kan tannlegen velge å fylle den eller plassere en dental cap over tannen. Selv om det kan høres skremmende, får dental caps er en enkel og ofte smertefri prosedyre. Les videre for å lære hvordan du får dental caps.

Bruksanvisning

1 Først er det viktig at du snakker om dental caps med tannlegen din. Ofte når du har tannråte som bare påvirker selve tannen og ikke rot du har en rekke alternativer. For eksempel, snarere enn å få tann caps du kan i stedet bare ha hulrommet fylt. Det kan imidlertid hende du finner ut at en dental cap vil beskytte din tann bedre for en lengre periode. Fordeler og ulemper er noe du bør diskutere på forhånd.

2 Hvis du bestemmer deg for å få tann caps over en eller flere av tennene, vil prosedyren krever to avtaler med tannlegen din. De fleste tannleger vil tillate deg å planlegge dem på samme tid for å sikre at andre utnevnelsen skjer i løpet av cirka to uker etter den første avtale.

3 I løpet av første avtale tannlegen vil ta en mold av tannen din. Denne formen vil bli sendt til en spesiell lab som gjør dental caps, og de vil bruke mugg å gjøre hetten spesifikke for tann form og størrelse. Avhengig av den eksakte grunnen til å få en dental cap, kan tannlegen trenger for å forberede din tann og en midlertidig tak på den. For eksempel kan tannråte kreve en fylling for å bli satt på plass for å hindre ytterligere forfall når lokket er satt på, mens en sprukket tann kan trenge innlevert ned for å redusere sine rufsete kanter.

4 Den andre avtalen vil involvert plassering av permanent dental cap. Tannlegen vil ta seg tid til å sørge for at tann lokket passer perfekt i munnen i løpet av tannen din. Dette vil innebære å sørge for at bittet er fortsatt riktig og samtidig sikre at du kan fortsatt bruke tanntråd mellom dental cap og tennene rundt det. Når han eller hun har sørget for at det sitter korrekt de vil befeste den på plass.

Hint

  • Dental caps brukes ikke bare når du har en rotfylling. De kan også bli lagt til rette for en utilbørlig bite, en sprukket tann, aldring tennene eller til og med noen som sliper tennene sammen.
  • <br> Dental caps er også ofte referert til som kroner.