Viktigheten av sunn mat til barn

March 23

Barn mellom 2 og 5 kan vokse mer enn 2 inches per år og få et gjennomsnitt på 4 eller 5 lbs. For et barn å opprettholde riktig vekst, samt en sunn vekt, er et godt kosthold viktig. Foreldre kan hjelpe sine barn ved å utdanne seg selv om å spise sunt og å sette gode eksempler hjemme.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker er nødvendig for vitaminer som vitamin C, og er fulle av fiber og vann. Barn bør spise alt fra 1 til 2 porsjoner per dag. Fruktjuice kan også bli regnet som porsjoner.

Helkorn

Hele korn er de som ikke har blitt raffinert (en prosess som kan forbedre holdbarheten, men fjerner vitaminer). Barn trenger hele korn for fiber (fordøyelse), jern og magnesium (et mineral som brukes i å bygge bein).

Meieri produksjon

Melkeprodukter gir vitamin D, kalium og kalsium. Dette er grunnleggende for barn, som de bidrar til å bygge og vedlikeholde benmasse, inkludert tenner.

proteiner

Proteiner, for eksempel magert kjøtt, bønner, fisk og egg, er byggesteiner for bein, muskler, brusk, blod og hud. Barn bør spise minst 2 oz. per dag, mens eldre barn kan trenge så mye som 6 oz. per dag (se Ressurser).

begrenset inntak

Barn trenger et visst antall kalorier for sunn funksjon og energi til fysisk aktivitet. Matvarer som fett og oljer, mens det er nødvendig, er rike på kalorier som kan legge opp raskt; de bør brukes med måte.