Liste over matvarer som inneholder magnesium

April 21

Mangel på magnesium i kostholdet kan føre til problemer med blodsukkeret. Bentetthet er forbedret med magnesium, og mineralet hjelper også med hypertensjon. Studier viser også at magnesium spiller en viktig rolle i å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Expert Insight

Barn under tre skal kun ha ca 80 mg magnesium. Ungdom trenger 360 mg for jenter og 410 mg for gutter. Voksne menn krever 400 mg, mens voksne kvinner trenger bare ca 310 mg.

grønne grønnsaker

Matvarer som spinat, brokkoli og erter er gode kilder til magnesium. En 1-kopp servering kan gi så mye som 150 mg magnesium i kosten.

Helkorn

Grovbrød og andre korn matvarer har en næringsrik kilde til magnesium. Hele korn korn er en annen måte å legge til minst 24 mg magnesium i kroppen.

kveite

Fisk er bra for kroppen av flere grunner, blant annet den høye magnesium innholdet. Kveite kan legge til så mye som 170 mg magnesium per porsjon.

bønner

Hvite bønner, svarte bønner, pinto bønner og lima bønner er gode måter å legge fiber og magnesium til dietten. En 1-kopp servering av bønner inneholder over 100 mg magnesium.

Tomatpuré

En enkel måte å legge magnesium i kostholdet er å koke grønnsaker eller kjøtt i tomatpuré. En kopp pasta inneholder over 130 mg magnesium.