Hvordan identifisere Delirium

January 1

Hvordan identifisere Delirium


Delirium er en tilstand av mental forvirring som kan være forårsaket av utmattelse, skade, eller det kan være i indikator på en mer alvorlig tilstand som demens. Det er viktig å vite hvordan å gjenkjenne delirium siden det kan være et tegn på en underliggende tilstand.

Bruksanvisning

1 Merknad om personen ser ut til å ha mistet kontakten med virkeligheten. Dette er ofte mest merkbar på kvelden. Se om personen er stadig skiftende hans eller hennes oppmerksomhet, synes uoversiktlig, er springende eller sier ting som ikke gir mening, er hallusinerer, er desorientert, uttrykker irrasjonell frykt, angst eller sinne, eller har problemer med å sove.

2 Kjenn årsakene. Delirium kan være en indikator på en mer alvorlig tilstand og pinpointing årsaken kan føre til behandling. Årsakene inkluderer søvnmangel, infeksjoner, alkohol tilbaketrekning, blodtap, dehydrering, demens, og lavt oksygennivå. Visse medisiner kan også forårsake delirium.

3 Få medisinsk hjelp hvis du eller en du er glad opplever symptomer på delirium. En diagnose kan ofte gjøres ved å gjøre en mental evaluering, medisinering vurdering, medisinsk historie og en fysisk og nevrologisk eksamen.