Hva gjør en løk gjøre for kroppen din?

February 26

Hva gjør en løk gjøre for kroppen din?


Løk er en av de vanligste ingrediensene i oppskriftene i mange forskjellige land og kulturer over hele verden. De kommer i mange forskjellige former; fersk, frossen, hermetisk, karamellisert, syltet, pulverisert, hakket og dehydrert og kan brukes i nesten alle typer mat. Det har blitt hevdet gjennom historien at løk kan hjelpe alt fra forkjølelse til hjertesykdom, diabetes og andre sykdommer og i utviklingsland de selv plassert på huden for å utrydde koker og blemmer. De fleste av oss spiser noe som inneholder løk hver dag, men få av oss vet nøyaktig hva helsemessige fordelene de har.

Ernæringsmessige verdien i løk

Løk er naturlig lav i kalorier på bare 45 kalorier per porsjon. De inneholder ikke noe fett eller kolesterol, og er meget lav i natrium. Løk er en god kilde til fiber, noe som bidrar til å holde fordøyelsessystemet sunt og effektivt. Løk inneholder også vitamin B6, folat, kalium, mangan, og er en svært god kilde til vitamin C.

Helsemessige fordeler av løk

Løk ble brukt opprinnelig av amerikanske nybyggere til å behandle forkjølelse, hoste og å frastøte insekter og i kinesisk medisin de har blitt brukt til å behandle angina, hoste, bakterieinfeksjoner og pusteproblemer. De helsemessige fordeler av løk gå utover gamle koner historier. Det er vitenskapelig bevist at løk ekstrakt kan hjelpe astmasyke og en løk inneholder enda oligomerer som kan redusere risikoen for tykktarmskreft.

Løk og hjerte- og karsystemet

Løk dele noen av de helsemessige fordelene av hvitløk, som mange av oss vet er bra for tynning blodet. Begge matvarer inneholder sulfider som kan bidra til å senke blodlipider og blodtrykket. Løk bidra til å hindre blodlevring som de inneholder flavonoider og andre stoffer som når de forbrukes kan dramatisk redusere risikoen for kardiovaskulær sykdom.

Andre fordeler av løk

Løk er bra for nesten hver eneste del av kroppen. De gir støtte for ben og bindevev og har anti-inflammatorisk fordeler. I tillegg løk bidra til å beskytte mot kreft som eggstokkreft og munn.