Bivirkninger av å ta Omega-3 fiskeolje kosttilskudd

July 12

Bivirkninger av å ta Omega-3 fiskeolje kosttilskudd


Omega-3 fettsyrer er anbefalt for å redusere risikoen for hjerteinfarkt, høyt kolesterol, høyt blodtrykk og hjertesykdom, ifølge University of Maryland Medical Center. Ifølge Medline Plus, har det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) sa at det er generelt ansett som trygt for en voksen å ta opp til 3 mg av Omega-3 fettsyrer per dag; imidlertid er det noen potensielle bivirkninger som følger med å ta Omega-3 tilskudd.

blødningsrisiko

The University of Maryland Medical Center anbefaler at doser på eller under FDA retningslinjer 3mg per dag for å unngå risiko for blødning. Selv om denne side påvirke er sjelden sett med lavere doser av Omega-3 fettsyrer, høyere doser kan øke blødninger i kroppen, aktiverer blødning å vare lenger enn normalt på grunn av nedbryting av blodpropp og med føre til en hemoragisk hjerneslag, ifølge Medline Plus. Individer nå dette høyere nivå kan også legge merke til neseblod eller blod i urinen.

gastrointestinale symptomer

Gastrointestinale problemer er så hyppige med Omega-3 fettsyrer som denne bivirkningen anses "vanlig" av Medline Plus, som er en tjeneste fra det amerikanske National Institutes of Health (NIH). Disse symptomene kan omfatte (potensielt alvorlig) diaré, sure reflux, raping, dårlig fordøyelse, halsbrann, og ubehag i magen og oppblåsthet. Alvorlighetsgraden av disse symptomene kan reduseres ved å ta et supplement med mat og sakte jobbe deg opp til en høyere dose, i stedet for å starte opp med en høy dose.

LDL Øke

Forbruker fiskeolje kan ikke bare øke din high-density lipoprotein (HDL), men det kan også øke low-density lipoprotein (LDL) nivå med 5 til 10 prosent, ifølge Medline Plus. Hvis du allerede har høye nivåer av denne "dårlige" kolesterolet, øke mengden av LDL denne mye kan virke mot sin hensikt, spesielt hvis du prøver å senke LDL til sunne nivåer med kosthold, mosjon og reseptbelagte medisiner (statiner). Men ifølge University of Maryland Medical Center, øke omega-3 inntak for å redusere Omega-6 / Omega-3 forholdet kan hjelpe noen statiner gjøre jobben sin bedre.

vitamin Overdoser

Kosttilskudd avledet fra både fiskeolje og tran kan føre til en overdoser av vitaminer og potensielle toksisitet. Fiskeolje kosttilskudd kan inneholde ekstra vitamin E, som supplement stakere legge fordi du tar dette produktet i en lengre periode kan redusere normale vitamin E nivåer. Men forlater noen brukere med en overflod av dette vitaminet. Fiskeleverolje inneholder naturlig vitamin A og D, så tar disse kosttilskudd for en lengre periode kan føre til toksisitet, ifølge Medline Plus.