Hva skjer hvis du ikke ta stoffskiftemedisin?

August 14

Hypotyreoidisme kan resultere fra autoimmun tyreoiditt, også kjent som Hashimotos sykdom, der skjoldbrusk ikke kan produsere nok hormoner. Det kan også være et resultat av post-radioaktivt jod terapi eller kirurgisk fjerning av skjoldbruskkjertelen. En pasient skal være informert om skjoldbrusk erstatning være ineffektiv; effektiv thyroid erstatningsterapi, slik som bruk av Synthroid, er ofte nødvendig for å unngå alvorlig, invalidiserende og ofte livstruende helsemessige forhold.

Vektøkning

Den vanligste symptom på pasienter med hypothyroidisme som ikke tar thyroid erstatning er signifikant vektøkning.

Mentale og emosjonelle vansker

Pasienter som lider av hypotyreose opplever symptomer som depresjon, irritabilitet (humørsvingninger), forvirring og hukommelsestap. Pasienter vanligvis sove mer enn vanlig, og kan "sovne" i midten av en aktivitet.

eksterne Symptomer

Hypotyreose forårsaker uttalt håravfall og brudd; tørr, kløende hud; og negler som lett brekke og / eller gå av. Pasientene opplever ofte at de er kalde intolerant.

Problemer med Endurance

Svakhet og dårlig muskel tone er vanlig. Pasienter med ubehandlet hypotyreose tretthet lett og kan finne det vanskelig å gjennomføre enkle fysiske aktiviteter, som å gå opp en liten trapp.

reproduktive Issues

Ubehandlet hypotyreose kan resultere i en uregelmessig menstruasjonssyklus og / eller infertilitet hos kvinner. Tap av seksuell lyst kan forekomme.

myxedema

Symptomer på myxedema, eller avansert hypotyreose, har lav blod trykk, nedsatt hastighet av pust, redusert kroppstemperatur og koma.