Hvordan å behandle et kutt eller brenne

April 22

Denne artikkelen vil gi deg tips om hvordan å behandle et kutt eller brenne og hjelpe huden din ser bedre etter det helbreder.

Bruksanvisning

1 Du må være sikker på at du rengjøre området med kaldt vann umiddelbart og deretter bruke en antibiotisk salve og plaster. Dette er viktig fordi det vil holde kutt eller brenne fra å bli smittet, og forsikre den kan helbrede den raskeste ved å gi fuktighet.

2 Pass på å holde kuttet fuktig og holde det dekket. Den gamle "la cut luft ut" metoden er foreldet og vil ikke hjelpe såret leges fortere. Når skabb tørker ut og skorper over, kan ny cellevekst bli forsinket. Du bør bruke en salve eller vaselin under en frisk bandasje inntil kuttet helbreder.

3 Vær sikker på å massere kutt eller blåmerke etter at den er helt leget. Dette vil bidra til å bryte ned den tykke arrvev som er igjen av helbredelsesprosessen og hjelper oppmuntre hudens mykere lag for å regenerere.

4 Hvis du har noen gamle arr på kroppen din, bør du prøve å få en over disk krem slik at arret blir jevnere og lysere utseendet på arr og gjøre det forsvinne etter hvert. Sørg for å bruke kremen hver dag for å minimere arret.

Hint

  • Disse tipsene vil hjelpe deg med å håndtere kutt og brannskader og hindre arr.