Hva er Orudis?

March 5

Hva er Orudis?


Orudis er mer ofte referert til som ketoprofen. Det er en NSAID eller ikke-steroid anti-inflammatorisk medikament. Det er vanligvis brukt for å lindre smerter i symptomer assosiert med leddgikt, og ifølge Mayo Clinic, kan orudis brukes til å behandle milde til moderate smerter. Det har også vært brukt fro menstruasjonssmerter. Når du tar denne medisinen, er det viktig å følge legens instruksjoner om dosering, ettersom stoffet har mange bivirkninger som kan være uønsket.

Funksjon

Orudis opererer ved å senke nivået av prostaglandiner. Dine prostaglandiner skape smerter og betennelser symptomer assosiert med enten leddgikt eller menstraul kramper. Når man tar Orudis, hemmer stoffet produksjonen av prostaglandiner, noe som så reduserer inflammasjon og smerte. Du må kanskje bli overvåket mens du tar dette stoffet, som langvarig bruk kan føre til magesår.

Medisinsk historie

Alltid snakke med legen din om andre medisiner du har fått foreskrevet. Andre medisiner tatt sammen med Orudis kan skape uønskede bivirkninger. Hvis du også lider av astma eller anemi, kan dette stoffet forverre tilstanden din. Hvis du har en hjertesykdom, siden dette stoffet er et NSAID, kan det øke sjansen for lider av hjerteinfarkt eller slag.

advarsler

Orudis er ikke beregnet for langvarig bruk. Hvis du tar det for lang tid, blødning fra tarmen eller magen kan oppstå. Du er mer sannsynlig å få en sår hvis du har hatt en tidligere. Ifølge Mayo Clinic, har du en høyere sannsynlighet for å utvikle et sår hvis du røyker og drikker, hvis du er over 60, hvis du tar blodfortynnende, er ikke ta vare på deg selv.

Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene av dette stoffet vil føre til er gass, uro og endringer i tanker, for eksempel følelsen trist. Du kan bli irritabel eller lett opphisset. Til tider kan du ha problemer med å sove, slik som å være ute av stand til å sove, eller blir for trøtt. Raping og følelsen som du er oppsvulmet er også vanlige bivirkninger.

Alvorlige bivirkninger

Hvis du opplever noen av disse bivirkningene, er det viktig å søke lege. Mens du tar denne medisinen, kan huden bivirkninger, for eksempel blemmer, peeling, røde sår og sår oppstår. Du kan føle influensalignende symptomer som oppkast, kvalme og diaré. Det er ikke normalt å ha tjæreaktig avføring eller avføring som ser ut som kaffegrut. Redusert vannlating, en tetthet i brystet, hevelse og slurring av tale er også alvorlige symptomer. I sjeldne tilfeller, anaphylaxsis (pustevansker, tungpustethet, gisper etter luft, elveblest, raske hjerteslag) kan forekomme.

Svangerskap

Hvis du planlegger å bli gravid, diskutere muligheten til å ta Orudis med helsepersonell. Utilstrekkelig studier har blitt gjort på effekten av denne medisinen brukes under graviditet. Orudis kan også være til stede i morsmelk. Hvis du ammer, kan du mate barnet ditt før du tar medisiner, eller pumpe melk (etter å ha tatt medisinen), og kast melken.