Hva er Harms ved å spise delvis hydrogenert bomullsfrøolje?

July 6

Hva er Harms ved å spise delvis hydrogenert bomullsfrøolje?


Delvis hydrogenert bomullsfrø olje er ikke bra for deg. Den inneholder tredoble mengden av mettet fett i forhold til rapsolje, og har et høyt omega-6 og omega-3-forhold. For mye mettet fett i kosten kan forårsake eller bidra til en rekke sykdommer, blant annet diabetes, polycystisk ovariesyndrom (PCOS) og hjertesykdom. Omega-6 kan også bidra til disse problemene, og kan føre til kronisk betennelse.

Hvorfor trenger bedrifter bruker den?

Mange matvarer (spesielt bearbeidet snack foods) bruker delvis hydrogenert bomullsfrøolje for en enkel grunn: det er billig. Raps, safflower og oliven, tre av de sunneste oljene, koster betydelig mer å produsere enn bomullsfrø olje gjør, og når selskaper gjør skaffet snacks som potetgull, hver krone teller. Kino popcorn er også først og fremst laget med bomullsfrøolje, holde kostnadene lave og resultatmarginen høy.

sunne alternativer

Unngå eller kutte ned på delvis hydrogenert bomullsfrøolje er relativt enkelt å gjøre hvis du lese etiketter. Ifølge loven er all bearbeidet mat produsenter nødvendig å liste opp ingrediensene i produktene sine på utsiden av pakken. Hvis delvis hydrogenert bomullsfrø olje (eller blandet vegetabilsk olje) er en av ingrediensene, se etter et sunnere alternativ. Som verden blir mer helsebevisste, har noen produsenter begynt å lage "gourmet" versjoner av sine snacks som er produsert med høyere kvalitet ingredienser. Du kan betale mer for dem, men kroppen din vil takke deg.

moderasjon

Som de fleste matvarer, spise snacks som inneholder delvis hydrogenert bomullsfrøolje sannsynligvis ikke vil skade deg, så lenge du spiser dem i moderasjon. Bare husk at mens en spiseskje av bomullsfrø olje inneholder omtrent de samme kalorier (120) som raps, oliven og safflower olje, fett den inneholder er ikke det samme. Jo flere matvarer du spiser som inneholder cottonseed olje, jo mer sannsynlig er det å utvikle diabetes eller lider av høyt kolesterol eller hjertesykdom.

En smart First Step

Cutting delvis hydrogenert bomullsfrøolje fra kosten din vil ikke umiddelbart gjøre deg sunn og tynn, men det kan hjelpe. Daglig mosjon, kombinert med å gjøre kloke valg av mat og styrer klar av matvarer med usunne ingredienser og spise sunn mat i moderate mengder, vil sikkert ha en positiv effekt på helsen din. Skifte usunn mat i kostholdet ditt med sunne alternativer er en smart første skritt.