Hva Foods Har CoQ10?

May 8

Koenzym Q10 er nylig blitt studert i mange helsefordeler. Det er en kraftig antioksidant som har gunstige effekter på kroppen, inkludert hjertet, hjernen og den generelle aldringsprosessen. Du kan ta koenzym Q10 i et supplement form eller få det i kosten ved å spise visse matvarer som rødt kjøtt og visse oljer.

koenzym Q10

Koenzym Q10 (CoQ10) er en antioksidant som produseres av kroppen som kreves for celler for å fungere. Det kan virke sammen med vitamin E eller brukes alene, og kan hjelpe til å beskytte mot DNA-skader og frie radikaler i legemet. Etter hvert som du blir eldre, Q10 synker, og supplere med Q10 kan være fordelaktig - selv om disse helsemessige fordeler ikke er bevist, sier The Mayo Clinic at CoQ10 nivåer er lav i enkelte mennesker med kroniske lidelser.

heart Health

Selv om det ikke har blitt påvist, kan en mangel i CoQ10 være knyttet til hypertensjon eller høyt blodtrykk. The Mayo Clinic sier begynnelsen av forskning har vist at CoQ10 kan litt lavere blodtrykk og at lave blodverdier har blitt oppdaget hos personer med høyt blodtrykk, men dette kan ikke være en direkte link til en CoQ10 underskudd. Dessuten er CoQ10 i høye doser i dyre organer som lever og hjerte, og dette har ført til spekulasjoner om viktigheten av Q10 for kroppens vitale organer.

Helsefordeler

The Mayo Clinic gir en lang liste av helsemessige fordeler av CoQ10 og studier hvor positive resultater har blitt vist. De fleste forholdene er bare spekulasjoner, og er under mer forskning. CoQ10 har positive effekter på hjertesykdommer inkludert angina, hjertetoksisitet, hjerteinfarkt, hjertesvikt og kardiomyopati. Små studier har vist suksess med å supplere CoQ10 som du alder, ulike makulære degenereres effekter knyttet til aldring.

mat Kilder

CoQ10 kommer i mange supplement former, men du kan også få Q10 innen kilder til visse matvarer. De høyeste mat kilder av koenzym er rødt kjøtt som svinekjøtt, oksekjøtt og lever. Høye kilder inkluderer også sardiner, soyaolje, soyabønner, peanøtter, kylling og pistasjnøtter. Mindre mengder av Q10 finnes i brokkoli, spinat, smør, egg, ost, gulrøtter og yoghurt. Dette er bare noen få matvarer, og en god referanse liste over mat kilder er tilgjengelig i Resources.

Bivirkninger

Når supplere med Q10, er det viktig å overvåke dosering. Cholesterol-and-Health.com sier at folk i 20- og 30-årene har vanligvis et tilstrekkelig nivå av Q10. Å være mangelfull i CoQ10 er mer sannsynlig hos voksne 40 og eldre. CoQ10 syntese kan avta med aldring, så får CoQ10 gjennom kosten er enda viktigere. Enten du supplere eller spise riktig mat, kan du finne helsemessige fordeler med Q10.