Slik unngår du at pensjonister fra Falling og Injurying seg selv

April 23

Slik unngår du at pensjonister fra Falling og Injurying seg selv


En av de mest vanlige årsakene til skade hos eldre faller. Som mennesker alder, romlig orientering, balanse og syn svikter. Hvem som helst kan falle, men når en eldre person gjør, kan han opprettholde alvorlige skader. Blant personer 65 år og eldre, faller er den ledende årsaken til skade dødsfall. Men mange av disse faller kan forebygges med common-sense forholdsregler.

Bruksanvisning

1 motarbeide faller ved å fjerne området tepper som kan bli fanget på sko, turgåere og stokker. Alternativt sikre tepper ved hjelp doblet tape. Pass på at det er riktig og tilstrekkelig belysning for dag og natt.

2 Tøm ut overflødig møbler og rot. Snubler over ting er en av de viktigste årsakene til fall. Fjern eventuelle ledninger som kan forstyrre gang.

3 Oppmuntre senior å være aktiv fordi dette vil hjelpe ham opprettholde sin balanse. Hvis personen kan ta del i en øvelse klasse, vil det hjelpe sin koordinasjon og balanse. I tillegg utøve bygger styrke og utholdenhet, noe som reduserer sannsynligheten for å falle

4 Sørg for senior slites riktige sko med tynn, sklisikre såler. Tøfler er ikke tilrådelig. Sålen og hælen av skoene bør grep gulvet.

5 Spør legen om senior medisinering. Hvis han tar noe som gjør ham svimmel eller svak, kanskje et alternativ medisin kan erstattes.

6 Oppfordre senior til å bære hans briller hvis han har synsproblemer. Ikke på seg briller eller iført feil resept kan føre til problemer med dybdesyn og svimmelhet.

7 Anbefaler at senior bruke en stokk eller rullator hvis balansen er av eller han svaier eller regelmessig snubler.

8 Plasser sklisikre matter i badekar eller dusj og installere rekkverk som kan bistå senior som han får inn og ut av dusjen eller badekaret. Sett rekkverk langs trapper og sikre at trapp området holdes klart og godt opplyst

9 Spør senior hvilke problemer han har. Han vet best. Du kan bedre møte sine behov og bekymringer når du kommuniserer.