Hva er årsakene til Pinguecula?

October 29

Mange mennesker liker å tilbringe tid i solen mens du gjør utendørs aktiviteter. Imidlertid kan solstrålene forårsake skade på øynene til dem som tilbringer for mye tid i det. Denne skaden har flekker som kan vises på øynene, for eksempel pinguecula. Solbriller er et alternativ for beskyttelse som er anbefalt av eksperter.

Hva er Pinguecula

Pinguecula er en sykdom som påvirker øynene. Det ser ut som en lapp som er gul i farge som kan sees på den del av øyet som er hvit, sclera. Pinguecula er vanligvis plassert på siden av øyet som er nærmest nesen.

Hvem er i faresonen?

De mennesker som er mest utsatt for pinguecula er de som tilbringer en god del tid utenfor. For eksempel kan folk som liker å spille golf, fiske eller hagen være mer utsatt for denne sykdommen enn de som bruker tiden sin på innsiden. Årsakene til pinguecula er ikke fullt ut forstått, imidlertid eksponering for sollys stråling i form av infrarødt og ultrafiolett lys er den sterkeste mistenkt. Andre ting som støv som forårsaker irritasjon i øynene kan også være en årsak.

symptomer

Det viktigste symptomet på pinguecula er synlig gul lapp på øyet. Hvis dette vises i en persons øye med ingen andre symptomer, bør en øyelege sees for å starte behandling så snart som mulig.

Diagnose

En øyelege kan lett diagnostisere et tilfelle av pinguecula med en spaltelampe. Dette instrumentet er en type mikroskop som kan tillate øyet lege for å ta en nærmere titt på øyet gjennom forstørrelse og lys.

Behandling

Legen anbefalte behandling for pinguecula kan være kunstige tårer for mindre saker. For tilfeller der pinguecula har forårsaket øyet blir hovne eller ømme, kan behandlingen være en decongestant spesielt for øyet.

Mer alvorlige tilfeller

Tre mer alvorlige former for pinguecula kan kreve kirurgi. Pinguecula kan påvirke personens syn ved å opprette astigmatisme. Dette kan rettes opp ved kirurgi. En annen form er når pinguecula er kosmetisk uønsket. Kirurgi kan være i stand til å gjøre pinguecula mindre i størrelse. En siste form er når pinguecula gjør det angrepne øyet føles tørr. Dette kan være noe svekket av kirurgi.

Forebygging

Så det er ingen sikker måte å forebygge pinguecula fra forming i øyet, beskytte øynene mot solen kan være den beste ideen. Iført riktig øye slitasje som vil holde de ultrafiolette strålene fra å skade øynene og også holde tid i solen til et minimum bidra til å forhindre pinguecula.