Essentials av Dental radiografi og radiologi

March 21

Dental røntgen er en teknisk felt av medisin som bruker ulike typer av X-ray maskiner for tannlegepraksis. I moderne tannbehandling, røntgenmaskiner er uunnværlig for en presis diagnose, og de er nyttige i alle felt av tannbehandling, for eksempel periodonti, kjeveortopedi, implantologi eller dental kirurgi. I det siste tiåret, de digitale røntgenmaskinen begynte å konkurrere med de klassiske X-ray maskiner. På grunn av fare forårsaket av gjentatt bruk av stråling, kan bare spesialister innen radiologi bruke disse maskinene.

Når du utfører en X-Ray

En tannlege anbefaler kun en X-ray med et bestemt mål. Han bestemmer typen av røntgen og det område i munnhulen som trenger det. Maskinene ta en fullstendig oversikt over dette området, inkludert tenner, bein, og noen av mykt vev festet til bein. Radiolog aksjer bildet på en film eller på digital støtte og sender via e-post til klinikken eller gir den til pasienten. På X-ray, identifiserer tannlege hulrom, beinproblemer, unormale strukturer, og skjulte problemer, som inngrodde tenner eller svulster. Tannlegen fester X-ray for pasienten filen og holder den der så lenge som mulig, for fremtidige behandlinger, juridiske spørsmål og rettsmedisin.

Tolkning av røntgenstråler

En godt utført røntgen viser mørke og lyse områder i henhold til normale strukturer i munnhulen og til andre strukturer som broer. Utføre en perfekt X-ray er en veldig vanskelig prosedyre. Som regel, hvis røntgenbildet viser den nødvendige informasjonen, radiolog vil ikke ta et nytt bilde, selv om kvaliteten på bildet er ikke perfekt. Tannlegen studerer røntgen og bestemmer diagnose og behandling i henhold til den. Vanligvis kan ikke tannbehandlingen utføres uten et røntgen.

forholdsregler

De radiologi spesialister som utfører røntgen må beskytte seg og pasientene fra stråling forårsaket av maskiner. Vester laget av bly beskytte pasientene. Teknikeren tar bilde med en knapp fra et annet rom. En pasient kan ikke bære mer enn tre klassiske X-stråler i måneden, og bare ved forskrivning av den samme legen kan bære en annen X-ray i løpet av de neste seks månedene. De digitale maskiner er bedre fordi de trenger opp til 5 prosent mindre stråling enn en vanlig røntgenmaskin. Rommene der inngrepet foregår ha ark av bly på veggene for å beskytte miljøet.