Hva som forårsaker hard hud

June 16

Hard hud er områder av fortykket hud på det legeme som dannes som reaksjon på repetitive stress og friksjon på huden. De lag av huden i calluses ikke inneholder nerveender, så hard hud tillate et område utsatt for friksjon til å motstå smerte og ubehag. Hard hud vil generelt redusere i størrelse over tid hvis stress som forårsaket dem opphører.

Tool bruk

Ved hjelp av verktøy som krever en å gripe et håndtak fast ofte forårsaker hard hud. Vende skrutrekkere, treffer med hammer, eller gripende andre harde verktøy vil slites mot huden og ber kroppen til å lage hard hud for å beskytte mot smerter og mulig skade på huden. I vektløfting, er det vanlig å utvikle hard hud langs undersiden av hver finger, fra å gni av metall på hendene.

fottøy

Kanskje den mest vanlige sted for store hard hud for å utvikle er føtter og tær. Sko som ikke passer godt tendens til å gni føttene, som raskt kan skape hard hud over området som er utsatt for rubbing. Dette kan hjelpe deg bli vant til nye og forskjellige par sko. Det bør bemerkes imidlertid at overdreven rubbing kan føre til mer alvorlige fotproblemer, som liktorn og bunions.

Sokker

Unnlatelse av å bruke riktige sokker som beskyttelse for huden på føttene er sannsynligvis føre til dannelse av hard hud. Sokker er egentlig et ekstra lag med hud som pute føttene fra friksjon. Når du ikke bruker sokker, reagerer kroppen din ved å danne hard hud å ta på utfyllingen rolle at sokken ville ha servert. Iført sokker vil redusere, men ikke nødvendigvis eliminere, callus formasjon.

blisters

Blemmer dannes når områder av huden er utsatt for voldsomme rubbing, eller en stor mengde av gnidning i løpet av kort tid. Når blemmer fylles med puss eller blod og til slutt bryte eller blir absorbert tilbake til kroppen, huden der blemme dannes ofte reagerer ved å bli tykkere og mer callused å hindre ytterligere blemmer.

instrumenter

Ved hjelp av musikkinstrumenter, spesielt de med tøffe strenger som må berøres gjentatte ganger (for eksempel stålstrenge gitarer), ofte føre til dannelse av blemmer på fingrene. Spille en gitar uten hard hud kan føre til ubehag og smerte som strengene trykker inn i bløtvevet av fingrene. Hard hud kan utvikle seg i mindre enn en uke hvis instrumentet brukes ofte.