Foot Nummenhet & amp; Å spise for få kalorier

May 15
Foot Nummenhet & amp; Å spise for få kalorier

Nervecellene bære opplevelser fra alle deler av kroppen til hjernen, som tolker følelsene som smerte, varme, trykk eller andre typer følelser. Nummenhet eller prikking i hender eller føtter kan være forårsaket av mange faktorer, blant annet utilstrekkelig blodtilførsel, skade eller press på en nerve. Vitamin og mineral mangler, noe som kan resultere fra ikke får nok å spise, kan også utløse nummenhet i føttene.

Generelt kalori behov

Kalorier er drivstoffet kroppen din kjører på, men det kan være vanskelig å finne den minste mengden kalorier du trenger for å for sunn sirkulasjon. Antallet kalorier du trenger varierer avhengig av kjønn, alder og aktivitetsnivå, men generelt stillesittende kvinner og eldre bør få ca 1600 kalorier per dag, mens eldre barn, tenåringer, aktive kvinner og stillesittende menn bør prøve å spise minst 2200 kalorier per dag. Veldig aktive kvinner, gravide, ungdoms gutter og aktive menn kan spise opp til 2800 kalorier per dag, men fokuset bør være på å spise sunt balanserte måltider og ikke junk mat.

vitamin B12

Noen ganger er det ikke å spise for få kalorier totalt som fører til nummenhet i ekstremitetene, så mye som det er å spise for noen av de riktige kalorier. Vitamin B-12 mangel kan skyldes en dårlig kosthold i spedbarnsalder, et vegetarisk kosthold, eller ikke får tilstrekkelig ernæring under svangerskapet, ifølge MedlinePlus, en divisjon av National Institutes of Health. Resultatet er utviklingen av vitamin B12-mangel anemi, karakterisert ved at kroppen ikke produserer nok røde blodlegemer til å bære vital oksygen ekstremiteter.

Spiseforstyrrelser

En spiseforstyrrelse, som anoreksi bulimi, ofte resulterer i at pasienten får for få kalorier for å opprettholde helse. Det øker også risikoen for dehydrering og mineral ubalanse. Unormale nivåer av kalium, kalsium, natrium, magnesium og fosfor, som stammer fra en spiseforstyrrelse, kan føre til en elektrolyttbalansen i kroppen. Ikke bare kan den ubalansen bidra til nummenhet, kan det også føre til alvorlige helsemessige lidelser, noen som kan være dødelig. Hvis du lider av spiseforstyrrelse, er foten nummenhet et rødt flagg som forteller deg at kroppen din ikke får den næring den trenger.

betraktninger

Hvis du er sterkt begrenser kaloriinntaket, kan det være årsaken til nummenhet og prikking i føttene eller hendene. Ring legen din, men hvis du øker kaloriinntaket og du fortsatt oppleve nummenhet, eller hvis nummenhet i føttene ikke forsvinner i løpet av få timer. Andre medisinske tilstander, blant annet diabetes, hjerneslag, en reaksjon på medisinering, inntak av giftstoffer eller et insektbitt kan være årsaken til problemet.