Vegetarisk kosthold for høyt kolesterol

July 2

Vegetarisk kosthold for høyt kolesterol


Kolesterol er bare til stede i animalske produkter, så en streng vegetarisk vil ikke forbruke noe kolesterol. Men det finnes flere typer vegetarianere: Veganere spiser bare plante mat, lakto-vegetarianere spiser melkeprodukter, lakto-ovo vegetarianere spiser melkeprodukter og egg, og flexitarians spiser hovedsakelig en plantebasert diett, men av og til spiser kjøtt, fjærfe eller fisk. Det er mange lavt kolesterol mat alternativer for vegetarianere som spiser enten meieriprodukter, kjøtt eller egg.

Kolesterolsenkende Foods

Ifølge Mayo Clinic er det fem kolesterolsenkende matvarer. De fleste av disse valgene er egnet for veganere, inkludert havremel og havrekli, nøtter, olivenolje og matvarer beriket med plantesteroler og stanols. Og stanols er stoffer som finnes i planter som hjelper blokkere opptaket av kolesterol. Fisk er også på listen, med omega 3 fettsyrer. For strenge vegetarianere, er lin måltid næringsrik og rik på omega 3 fettsyrer.

Frokost

Du kan starte dagen med havregryn og strø på noen havrekli flak. Kle den opp med litt honning og kanel. Du kan også hakke noen valnøtter og en oppskåret banan for en endring av smak. Hvis vegetarisk diett tillater det, kan du rykke eggehviter i litt olivenolje og tilsett en kopp spinat, sammen med en del av hel-korn toast med ingen sukker syltetøy.

Lunsj

Store grønne salater med nøtter og frø er en god lunsj valg for veganer. Lag en salat dressing av olivenolje og sitronsaft. Legg avokado, lin måltid og alle grønnsakene du ønsker. Frisk frukt til dessert er kolesterol-fri og full av vitaminer. Hvis vegetarisk kosthold tillatelser legge nonfat yoghurt med bær til dessert. Prøv et ostesmørbrød med soya ost, tomater og spirer for en lav-kolesterol lunsj. Ifølge Mayo Clinic soya ikke senker kolesterolet, men det er et sunt tillegg til diett, og skaper variasjon for vegetarianere.

Middag

For den seriøse vegan, hel-hvete pasta med smuldret tofu og friske tomater gjør en sunn og lav-kolesterol middag. Legg kokt brokkoli eller gulrøtter for ekstra næring. Hvis vegetarisk kosthold tillatelser, broil en liten laksefilet med bakt potet dekket med krydret yoghurt og en grønn salat til en svært lav-kolesterol middag. Belgfrukter er kolesterol-fri, rik på protein og passer for de strengeste vegetarianere. De gjør fylling og deilige supper og stuinger kledd opp med andre grønnsaker og krydder. Kikerter, pinto bønner, svarte bønner og linser er bare noen av de mange belgfrukter.

snack valg

Grønnsaker med salsa laget av tomater, løk og paprika er gode snacks for alvorlig vegetarianer. Den lakto vegetarianer kan gjøre en dukkert fra yoghurt, hvitløk og basilikum for grønnsaker. Bakt tortilla og søtpotet chips er også velsmakende vegetariske snacks. Lag en sunn dip av pinto bønner, hvitløk, sitronsaft og lin måltid for grønnsaker eller chips. En annen stor snack er en håndfull rå nøtter.