Hvordan Wear en Nesekanyle

January 22

Oksygen kan leveres via en rekke systemer. Ett slikt system er det nesekateter, en plastenhet som består av to utstikkende pinner som er satt inn i neseborene, rør for feste og et lysbilde for å justere stramheten i nesekanyle.

Bruksanvisning

Hvordan Wear en Nesekanyle

1 Samle materialene du trenger på ett område. Disse inkluderer nesekanylen selv og oksygen tank, som kan ha en tilknyttet strømningsmåler. Vask så hendene for å redusere risikoen for å pådra en infeksjon.

2 Fest nesekanylen til oksygen tank. Still strømningshastigheten av oksygen ved de foreskrevne liter per minutt på strømningsmåler og deretter plassere de ledende delene av nesekateter mot huden din til å føle for og sørge for at oksygen kommer ut av det.

3 Plasser de ledende delene av nesekateter inn i neseborene eller åpninger av nesen. Pass på at den buede utstikkerne vende opp og følge den naturlige kurven av neseborene.

4 Plasser nesekanylen slangen bak hver av ørene for å feste den på plass og deretter justere halsbåndet for tetthet ved å skyve knappen av kanylen under haken din opp eller ned, inntil det er behagelig for deg.

Hint

  • Plasser gasbind pads mellom huden og nese kanyleslangen å hindre brudd i huden din.
  • Sett en "no smoking, oksygen i bruk" skilt på døren din fordi oksygen er svært brannfarlig.