Hva er Biofeedback terapi?

June 30

Hva er Biofeedback terapi?


Det finnes mange alternative behandlinger tilgjengelig i dag. Et slikt vellykket terapi program er biofeedback behandling, og det har blitt brukt til å behandle mange sykdommer.

Definisjon

Biofeedback terapi er muligheten til å bruke hjernen din til å kontrollere kroppen og det er funksjoner. Ifølge Mayo Clinic, har vitenskapelige studier bekreftet at du har muligheten til å kontrollere mange av de ufrivillige funksjoner i kroppen din. En utdannet tekniker, med hjelp av spesialisert utstyr, vil lære deg hvordan tappe den helbredende kraften i tankene dine.

Hva kan du styre med Your Mind?

Ifølge Mayo Clinic, hjerneaktivitet, blodtrykk, muskelspenninger, hjertefrekvens, hudtemperatur og svette kjertel aktivitet er alle funksjoner du kan styre med tankene dine.

Hvorfor Biofeedback?

Biofeedback er vellykket for mange stressrelaterte tilstander. Astma, hodepine, hetetokter, kroniske smerter i korsryggen, høyt blodtrykk og forstoppelse er bare noen av de forhold som kan behandles med biofeedback terapi.

Biofeedback maskiner og teknikker

Avhengig av dine helseproblemer og mål din terapeut kan bruke mer enn én biofeedback teknikk. En maskin som brukes til dette kalles en electromyogram som bruker sensorer for å måle muskelspenninger og er i hovedsak brukt til å oppmuntre avslapning. Temperatur biofeedback er når sensorene er festet til fingrene dine til å overvåke hudtemperatur og kan hjelpe med visse sirkulasjons forhold. Neste på listen er galvanisk hud respons trening der sensorer vurderer aktiviteten til svettekjertlene og kan hjelpe med fobier og angst. Siste er det elektroencefalogram som måler hjerneaktivitet, og dette kan være nyttig i behandling av søvnløshet og nevrologiske lidelser.

Risiko for Biofeedback Therapy

Ifølge Mayo Clinic, betyr biofeedback terapi ikke utgjøre noen risiko eller bivirkninger, men Mayo sier også at det ikke bør brukes av alle med depresjon eller store psykiske lidelser.