Hva er forskjellen mellom Linfrø Oil & amp; Nattlysolje?

May 9
Hva er forskjellen mellom Linfrø Oil & amp; Nattlysolje?

Fett og oljer er avgjørende for din helse og mange av kroppens funksjoner. Oljene viktigste for hjernen, nerver og hud inkluderer essensielle fettsyrer, som er tilgjengelig i en rekke matvarer som inneholder olivenolje og avokado. Flaxseeds gir også en viktig essensiell fettsyre kalt omega-3, som er sterkest i dens olje. Nattlysolje, som inneholder omega-6, er vanligvis ikke inntas som mat, men snarere dens olje er tatt i supplement form.

Linfrøolje

Linfrøolje kommer fra frøene av lin anlegget. Denne oljen gir de viktige essensielle fettsyrene linolensyre og linolsyre, ifølge Shawn M. Talbott i sin bok "The Health Professional Guide til Kosttilskudd." Linfrøolje inneholder omtrent 57 prosent linolensyre, som er en omega-3 fettsyre, og omtrent 17 prosent linolsyre, en omega-6 fettsyrer. Det er viktig å få en balanse av omega-3 fettsyrer og omega-6 fettsyrer. Imidlertid inneholder den standard amerikanske diett for mange omega-6-fettsyrer og noen få omega-3 fettsyrer. Omega-3 fettsyrer kan hjelpe mot betennelser og øke hjernens funksjon. Linfrøolje inneholder også lignan, som er en phytochemical som kan bidra til å forebygge kreft.

Nattlysolje

Nattlysolje kommer fra urten Oenothera biennis, som har gule blomster som blomstrer i kveld, skriver Talbott. Planten vokser vilt i tørre, tørre omgivelser, og ble først dokumentert i Storbritannia som blir brukt til medisinske formål. Den viktigste olje som finnes i nattlysolje er gamma-linolensyre, en annen essensiell fettsyre, selv om den også inneholder linolsyre. Folk har tatt nattlysolje inkluderer å lindre PMS, hetetokter og fibrocystic bryster.

Hvordan de skiller seg

Hovedforskjellen mellom linfrøolje og nattlysolje er at den førstnevnte inneholder omega-3-linolensyre, mens de sistnevnte inneholder omega-6 gamma-linolensyre, eller GLA for kort. Omega-3 fettsyrer er knyttet til en lavere risiko for hjertesykdom, kreft og leddgikt, ofte gjennom sine anti-inflammatorisk egenskaper, bemerker University of Maryland Medical Center. Selv om GLA er en omega-6 fettsyrer, som er noen ganger forbundet med betennelse, er det en form for omega-6 som også kan redusere betennelse, men er rettet mer mot hud, hår, reproduktiv og beinhelse. Men University of Maryland rapporterer at mer forskning favoriserer de anti-inflammatoriske egenskapene til omega-3 fettsyrer som finnes i linfrøolje mer enn for GLA finnes i nattlysolje.

Ting å vurdere

Både linfrøolje og nattlysolje kan være sunne delene av kostholdet ditt, og du kan konsumere begge på samme tid. Inntar mer linfrøolje eller flaxseeds enn nattlysolje kan bidra til å balansere inntaket av omega-3 fettsyrer og omega-6 fettsyrer. Mulige bivirkninger relatert til linfrøolje er diaré hvis du spiser store mengder og økt risiko for blødning hvis du lider av en blødning lidelse. Kvalme, urolig mage eller diaré kan forekomme hvis du tar for mye nattlysolje.