Hvordan få lindring av Sinus Pain & amp; Post nasal drypp

March 4
Hvordan få lindring av Sinus Pain & amp; Post nasal drypp

Sinus smerte og postnasal drypp er vanligvis symptomer på bihulebetennelse, noe som er en betennelse i bihulene med hyppige tykke nasal sekreter som drypper tilbake i halsen når personen ligger nede. Ifølge National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer, begynner de fleste bihulebetennelse med en kald som til slutt fører til en bakteriell infeksjon som skyldes fanget nesesekreter. Bihulebetennelse kan strekke en kald i uker med ubehag, hoste og forverring av eksisterende lungeproblemer som astma.

Trinn 1

Bruk en sterilt saltvann nesespray, som er tilgjengelig på ditt lokale apotek. Saline vil ikke irritere allerede såre nesegangene og kan bidra til å rense nese som har samlet seg. Pass på at nesesprayen bare inneholder saltvann og ikke medisiner som faktisk kan føre til mer smerte. Hvis saltvann spray er ikke effektivt, snakk med legen din om en resept nesespray som kan være mer effektivt for alvorlig betennelse.

trinn 2

Ta en decongestant, tilgjengelig over disk på apoteket. Ifølge American Academy of Øre-Head and Neck Surgery, decongestants bidra til å krympe hovne blodårer i bihulene og nesehulen, trykkavlastning som kan forårsake sinus smerte. Når svellede passasjene avta i størrelse, kan nasale sekreter lettere strømme ut av nesen, i stedet for å bli tvunget til baksiden av halsen, forårsaker post nasal drypp. Ta en decongestant i henhold til produsentens anvisninger.

trinn 3

Drikk minst 64 oz. med vann hver dag. Fortykkede nesesekreter bevege seg sakte gjennom nesegangene, spesielt hvis den enkelte ikke er fullt hydrert. Å drikke tilstrekkelig og enda flere vann vil bidra til å tynne sekret og forhindre dehydrering som kan oppstå når du tar visse medisiner for bihuleproblemer. Kutte ned på koffeinholdige drikker også, fordi de kan tvinge vann ut av kroppen raskere, fører til fortykket nesesekreter.

Trinn 4

Ta en over-the-counter smertestillende, er tilgjengelig på ditt lokale apotek. Produkter som inneholder paracetamol, naproksen eller ibuprofen kan lindre sinus smerte og sinus hodepine. Mange over-the-counter produkter kombinerer en decongestant med en smertestillende, så hvis du allerede tar en decongestant, kjøpe et produkt som inneholder kun den smertestillende. Bruk produktet i henhold til produsentens anvisninger. Naproxen og Ibuprofen er også anti-inflammatoriske medisiner som kan bidra til å redusere sinus press.

Trinn 5

Påfør en varm komprimere eller varmeputen til pannen og neseryggen i 10 minutter to ganger om dagen. Ved hjelp av varme på bihulebetennelse kan bidra til å avlaste trykket og betennelser. I tillegg varmen kan tynne nesesekreter, hjelpe lette deres utgivelse gjennom nesen. Alternativt kan du holde ansiktet over en beholder med dampende varmt vann med et håndkle holdt rundt hodet for å inneholde damp. Steam, også kan bidra til å lindre betennelser og tynne nesesekreter.

advarsler

  • Kontakt legen din hvis du nesesekreter er gul eller grønn, noe som indikerer en infeksjon som krever antibiotika.

Du trenger

  • Saline nesespray
  • decongestant
  • Smertestillende eller anti-inflammatorisk