Post-Bariatric Diet

August 14

Folk som sliter med fedme, og kan ikke gå ned i vekt med diett og mosjon kan kvalifisere for fedmekirurgi, ifølge Medline Plus. Denne operasjonen er vanligvis reservert for kvinner som er 80 pounds eller mer overvekt og menn som er 100 pounds eller mer overvekt. Fedmeoperasjon begrenser magens evne til å holde maten, noe som resulterer i vekttap. Etter operasjonen er en spesiell diett som kreves før magen er i stand til å tåle fast føde.

Liquid Diet

De første par dagene etter fedmekirurgi, vil pasienten bli satt på en væske og halvfaste kosthold. Denne dietten vil omfatte melk, buljong, juice (uten tilsatt sukker) og sukkerfri gelatin.

Drikk opptil tre unser på en gang. Å drikke for mye kan strekke magen og forårsake kramper som kommer ugjort.

most Foods

Ifølge Mayo Clinic, når væske og halvfaste stoffer tolereres godt, most mat kan bli innført. Ved sliping opp matvarer, prøve å skape en pastalignende konsistens, som er lettere å fordøye. Bønner, fisk, egg hvite, myke grønnsaker, frukt og bønner er gode valg.

De most næringsmidler kan blandes med litt melk eller vann for å skape den riktige konsistens. Denne fasen varer i opptil fire uker, ifølge Mayo Clinic. Krydret mat bør unngås i denne perioden.

Soft Foods

Når most matvarer har blitt tolerert i noen uker, kan en lege anbefale innføring av myk mat. Velg kjøtt som er bakken opp godt, myk frukt og kokte grønnsaker. Tygg maten godt for å gjøre fordøyelsen prosessen enklere.

Solid Foods

Myk mat er vanligvis forbrukes i åtte uker, ifølge Mayo Clinic. Når disse matvarene er godt tolerert, er det på tide å introdusere fast føde. I denne fasen skal nøtter, popcorn, granola og andre knase matvarer unngås.

Introdusere en ny mat på en gang. Denne måten, hvis du opplever mageirritasjon, maten som forårsaker problemet kan isoleres.

vitamin Tilskudd

Ifølge Mayo Clinic, etter fedmekirurgi kroppen har en vanskelig tid å absorbere næringsstoffer. Snakk med legen din om å ta en multivitamin for å hindre vitaminmangel. Et kalsiumtilskudd kan også være nødvendig.

Long-Term Diet Endringer

Ifølge Mayo Clinic, fedmekirurgi pasienter trenger å gjøre langsiktige kosthold endringer. Spis kalorifattig og fettfattig mat og redusere ikke-planlagt snacking. Også ta 30 minutter å spise måltider og ikke spise store porsjonsstørrelser. Det er også viktig å trene regelmessig for å unngå å gjenvinne vekt.

Når man drikker, sakte nippe stedet for å ta store slurker av væsker. Arbeide for å konsumere 48 til 64 unser væske (vann eller lav-kalori drikker) hver dag.