Hva er de fire stadier av Motor Control?

December 18

Hva er de fire stadier av Motor Control?


Stadier av muskelkontroll bety mange ting for forskjellige mennesker, fra eksperter på barns utvikling til gerontologists. Nøyaktig henvisning til de fire stadier av motorisk kontroll faller inn i riket av sports kiropraktikk, fysioterapeuter og selv nevrologer. De fire stadier er mobilitet, stabilitet, kontrollert bevegelighet og ferdigheter - hver mer avansert enn den forrige.

Motor kontroll

Motorisk kontroll er den prosessen som hjernen koordinerer kroppens muskelaktivitet - inkludert ikke bare hvilke muskler bør flytte, men som bør hvile. Unnlatelse av motorisk kontroll kan gi resultater fra lammelser til parkinsonisme. Suksess og fiasko kan også være mer subtil. Holdning, for eksempel, ser ikke ut til å være en bevisst aktivitet, men riktig holdning er avhengig av muskelkontroll. Defekt motor kontroll kan bety at noen muskler kompensere for andre, fører til slouching, smerte eller svakhet.

De fire stadier

Den første fasen, mobilitet, som betyr at du kan oppnå bevegelse. Det kan bidra til å forestille prosessen som rehabilitering etter en skade - en revet kne ligament, for eksempel. Det første du må gjøre er å få mobilitet, evne til å bøye kneet. Stabilitet er den andre fasen, der muskelgruppe - her, kneet - tåler belastning uten sviktende. Med hensyn til kneet, kan det bety bærer kroppsvekt. Kontrollert mobilitet kommer etterpå, og det er muligheten til å gjøre kneet gjør som den skal, i dette tilfellet går. Til slutt, i ferdigheten scenen, får kneet bedre på sin oppgave, og gang kan bli kjører.

Du kan forestille prosessen uten en skade nå. Hvis du lærer hvordan du kan lage en basketball frikast, for eksempel i scenen en, våre muskler "lære" hvordan å lansere ballen mot nettet. Som våre musklene blir sterkere og mer stabil kan du kaste ballen hardere og lenger. Stage tre hjelper deg å fokusere dine mål når du begynner å styre de fine bevegelser som utgjør forskjellen mellom et mål og en glipp. Til slutt, forbedrer dine ferdigheter og prosentandel av suksess stiger.

Motor Skill Learning

Motor-ferdigheter læring er trening for å bedre på en oppgave som sykler, plukke epler eller kaste et spyd. I denne forstand kan trening bety gjenta bevegelsen. Andreas R. Luft og Manuel M. Buitrago, i sitt paper "Stages of Motor Skill Learning" tilstand at studier har vist at motor-ferdigheter læring, eller muskel minne, produserer endringer i og er lært av hjernen, ikke musklene.

Proprioseptiv nevromuskulær Tilrettelegging

Proprioseptiv nevromuskulær tilrettelegging, PNF, er et program for strekking som forsøk på å trene spesifikke muskelgrupper for å utføre sekvenser av bevegelse - å øke styrke og fleksibilitet. Fysioterapeut Gudrun Hoelper setter de fire stadier i praksis ved å bruke dem til å finne og jobbe med "overfladiske lidelser av mobilitet og stabilitet." Når terapeuten identifiserer stadier som trenger arbeid, design han et personlig treningsprogram.