Kinesiske urter for perimenopause

August 16

Kinesiske urter for perimenopause


Perimenopause er tidsrommet da en kvinne overganger fra hennes fruktbare år i overgangsalderen på grunn av den gradvise nedgangen i østrogennivået. Perimenopause kan starte så tidlig som på slutten av 30-årene eller så sent som tidlig på 50-tallet. Tegn på denne endringen kan inkludere en endring i perioden frekvens (nærmere eller lenger fra hverandre), en endring i menstruasjonsblødningen (lettere eller tyngre), hetetokter, humørsvingninger, vaginal tørrhet, nattesvette og endringer i søvnmønster. Hver kvinne erfaring er annerledes og basert på hennes egen biologiske kjemi. Urter kan hjelpe noen kvinner håndtere perimenopausal endringer.

Dong Quai

Tradisjonell kinesisk medisin bruker dong quai til å behandle mange kvinnelige reproduktive problemer, inkludert perimenopause og overgangsalder. Ifølge University of Maryland Medical Center, lindrer denne urten hetetokter hos noen kvinner. Forskere mener at dong quai kan være nyttig for kvinner fordi det produserer østrogen effekt i kroppen, men forskning på denne urten er motstridende. Tradisjonell kinesisk medisin bruker dong quai å balansere kvinnelige hormonelle nivåer

Dong quai er ikke anbefalt for kvinner som er utsatt for hormonelle kreft eller kvinner som er gravide. Dong quai kan øke følsomheten for sollys i store doser, og forsiktighet anbefales derfor.

Geng Nian Le

En randomisert kontrollert studie i "Journal of Alternative og Complementary Medicine" datert 15 januar 2009, rapporterte at formulization av Geng Nian le ble testet for å bestemme dens effekt i behandling perimenopausal kvinner med depresjon symptomer. Forsøkspersonene rapporterte depressive symptom forbedring med ingen åpenbare bivirkninger. Studien også bemerkes at hormonelle nivåer endret seg med en reduksjon i follikkelstimulerende hormon og en økning i østrogen. Studien Forfatterne anbefaler at Geng Nian le viste lovende som behandling.

fo Ti

Ifølge "The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism," fo ti gir lignende østrogen effekt på soya og kan hjelpe kvinner til å takle overgangsplager. Dr. Karen Prest fra Center on Aging ved University of Connecticut Health Center rapporterer at tradisjonell kinesisk medisin bruker fo ti som et adaptogen og en måte å balansere yin med yang å redusere overgangsplager. Prest anbefaler at forskere fokusere på dette og andre tradisjonelle kinesiske medisin urte rettsmidler for å hjelpe kvinner til å takle de endringene som følger menopause.

rehmannia

Tradisjonell kinesisk medisin anbefaler rehmannia for behandling av nattesvette og uregelmessig menstruasjon. 1991-utgaven av "The Chinese Journal of tradisjonell og vestlig medisin" rapporterte på en human studie med Rehmannia 6 Formel for å lindre overgangsplager. Resultatene av undersøkelsen viste en økning i østrogen, en reduksjon i follikkelstimulerende hormon, og en reduksjon i leutinizing hormon som falt til pre-menopausale nivåer. Rehmannia benyttes i flere tradisjonelle kinesiske medisinske formler som behandler menopausale symptomer.