Fiskeoljer forebygging av tørr makuladegenerasjon

July 11

Central geografisk atrofi, eller tørr makuladegenerasjon, er en vanlig form for aldersrelatert øyesykdom. Tørr makuladegenerasjon innebærer gradvis synstap på grunn av forverring av fotoreseptorene (stenger og kjegler) i netthinnen i øyet. Det finnes ingen kur for sentral geografisk atrofi eller noen annen form for aldersrelatert makuladegenerasjon. Imidlertid kan en kombinasjon av kosttilskudd, inkludert fiskeolje, bidra til å bremse utviklingen av sykdommen, spesielt kombinert med en lav glykemisk indeks kosthold og sunn livsstil.

Omega-3 fettsyrer

En diett lav i omega-3 fettsyrer har vært knyttet til en rekke kroniske helseproblemer, blant annet hjertesykdom, diabetes, depresjon, lærevansker, og leddgikt. Disse essensielle fettsyrer, som finnes i overflod i fiskeolje, er også kritisk for å opprettholde helse øye. Flere studier har funnet at omega-3 fett dokosaheksaensyre (DHA) forbedrer utviklingen av synet hos fostre og nyfødte babyer, og det kan redusere risikoen og alvorlighetsgraden av alle former for aldersrelatert makuladegenerasjon.

studier

En 2009 studie ved Tufts University fant at omega-3 fett kosttilskudd, i form av konsentrert fiskeolje, bidro til å bremse utviklingen av både "våt" og "tørr" makuladegenerasjon. Fiskeolje kosttilskudd synes å redusere progresjon av tidlig stadium makuladegenerasjon, uavhengig av andre kosttilskudd hensyn. Pasienter med avanserte former av sykdommen viste også bedring når du tar fiskeolje kosttilskudd, men effekten ble betraktelig da programmet ble kombinert med en lav glykemisk indeks kosthold.

velge kosttilskudd

Noen billig fiskeolje kosttilskudd er sammensatt av alfa-linolensyre (ALA), med relativt lave mengder av DHA og EPA, omega-3 fettsyrer som bidrar til å bremse macula degeneration.The kroppen kan omdanne ALA i små mengder EPA, men konsentrert kosttilskudd har mye mer betydelige ernæringsmessige fordeler. Forbrukere med makuladegenerasjon bør søke merker som inneholder minst 300 milligram DHA og 400 milligram EPA per dose. Noen merker som Nordic Naturals tilbyr kosttilskudd laget spesielt for mennesker med øyesykdom. Disse inneholder meget høye konsentrasjoner av DHA, så vel som andre co-bærende næringsstoffer.

risiko

Overall, fiskeolje kosttilskudd er et godt tolerert, lav-risiko alternativ behandling for personer med tørr makuladegenerasjon. De vanligste bivirkningene av fiskeolje er urolig mage, kvalme, refluks, flatulens og diaré, men disse kan vanligvis reduseres ved å ta kosttilskudd med mat. Tatt over en lengre periode, kan fiskeolje også tømme kroppens reserver av vitamin E, så noen merker befeste sine produkter med tocopopherols. I ekstremt store doser, kan fiskeolje teoretisk øke en persons risiko for å oppleve en hemoragisk hjerneslag.

Komplementære behandlinger

The National Eye Institute støtter bruk av antioksidantvitaminer som zeaxanthin og lutein, som ofte brukes i kombinasjon med fiskeolje. Imidlertid kan ingen supplement erstatte en sunn livsstil. Omega-6 fettsyrer, som finnes i de fleste fettrike matvarer, konkurrerer med omega-3 fettsyrer i kroppen. En høy omega-6 diett har vært forbundet med en økt risiko for macula degenerasjon, og det kan redusere den positive effekten av fiskeolje kosttilskudd. For best resultat, folk som lider av macula degenerasjon bør unngå eller begrense sitt inntak av rødt kjøtt, soyaolje, melk, ost og smør; Det er også best å konsumere en lav glykemisk indeks diett med få hvite korn eller raffinert sukker.