Diet å rense tarmene

August 6

Foruten bare fordøye og eliminere den maten vi spiser, er vår fordøyelseskanal en viktig del av immunsystemet. På grunn av den moderne vestlige tendens til å trene mindre, spiser mer og spiser mat som er behandlet og full av tilsetningsstoffer, mange av oss har utviklet svak og ufullstendig eliminasjon. Denne tilstanden kan føre til kolon miljø hvor bakterier kan trives og forårsake sykdom. Intestinal rensing blir et viktig helseproblem.

Symptomer å se etter

Når du prøver å avgjøre om du trenger en rensing diett, er det noen tegn å se etter. Hvis du finner deg selv å ha hyppig forstoppelse (for eksempel hard avføring, eller færre enn tre avføringer i uken), diaré, eller hvis du har kronisk utmattelse eller uspesifikke smerter, trenger du sannsynligvis en intestinal rens. Selv om du kanskje ønsker å starte rens med en over-the-counter urte produkt, disse er ikke alltid nødvendig. Resultatene vil være mer gradvis, men mer langvarig hvis du endrer kostholdet til en som er mer tarm vennlig.

Den beste dietten for intestinal rensing

Rådene du hører fra alle hold er å legge til mer grønnsaker og frukt i kostholdet ditt. Dette kan høres ut som sunn fornuft, men de fleste av oss ikke klarer å ense den visdom av det. For å fungere riktig, tarmen trenger mye løselig og uløselig fiber i form av hele korn og grønn mat. Løselig fiber inneholder nok vann i tarmen for å holde avføringen myk, og uløselig fiber bulks opp for å hjelpe feie krakk utenfor veggene i tarmen og ut av kroppen din.

Du trenger protein for å erstatte muskel, blod og nerveceller, så spiser nok belgfrukter, nøtter, magert kjøtt og meieriprodukter. Ikke overspise disse, men fordi de krever mye energi å fordøye fullt. Om tre unser kjøtt eller annet protein per måltid er nok. Hele korn å inkludere er havre, bygg, brun ris og hele hvete. Ikke velger hvitt brød eller hvit ris. Disse har blitt strippet for fiber og andre viktige næringsstoffer, så hadde vitaminer lagt inn igjen, noen ganger i en form du ikke kan forbrenne fullt.

Enkle karbohydrater som hvitt mel produkter og sukker øke blodsukkeret for fort, noe som over tid kan føre til diabetes og andre helseproblemer. De gir ikke nok fiber eller næringsverdi å motvirke deres potensielle risikoer. Den gjeldende anbefaling er å spise minst fire porsjoner grønnsaker og tre porsjoner frukt hver dag. Dette er et minimum, og hvis du er sulten kan du gjerne snack på frukt og grønnsaker i løpet av dagen. Du vil få rikelig med vitaminer, mineraler, elektrolytter og fiber. Huden din vil takke deg, dine skalaer og målebånd vil takke deg, og din kolon vil takke deg.